13 Octombrie

0
48

” Asculta-mi rugaciunea ,Doamne, si pleaca-Ti urechea la strigatele mele! Caci sunt un strain înaintea Ta , un pribeag, ca toti parintii mei”. Ps.39:12

Dupa terminarea celui de-al doilea Razboi Mondial, un soldat care a luptat în prima linie a frontului, a trait timp de 28 de ani stapînit de frica si amaraciune. Nu putea sa doarma si de multe ori avea cosmaruri , trezindu-se tipînd si cu pijamalele ude de transpiratie.

Dupa acest timp de mari încercari, acel soldat s-a hotarît sa povesteasca pastorului bisericii la crare mergea , despre suferintele lui. În timpul razboiului, a marturisit el, eram comandantul unui pluton de 33 de soldati. Într-o zi am fost încercuiti de inamic fara a avea vre-o posibilitate de scapare. În acele momente am hotarît s-i trimit pe cei din pluton doi cîte doi în toate directiile , pentru ca macar unii dintre acestia sa scape.

Din întreg plutonul, în acel atac au supravetuit numai 6 soldati. Unii dintre acestia fiind raniti foarte grav. Desi m-am rugat lui Dumnezeu spunea cel stapînit de remuscare , n-am primit nici un raspuns. Mi se parea ca Dumnezeu este atît de departe; de aceea simtamîntul inimii îmi era ca Dumnezeu m-a parasit ! În acele momente inima mi s-a umplut de amaraciune , mînie si resentimente, stare de care nu am scapat nici pîna astazi.

Dupa ce l-a ascultat, pastorul i-a spus : ” desi esti atît de încercat , trebuie sa crezi ca Hristos ,Fiul lui Dumnezeu , care a facut atîtea minuni cît a trait pe pamînt si care acum sta în glorie la dreapta Tatalui, te poate vindeca de aceasta rautate a inimii tale, pentru ca resentimentele sa nu te mai stapîneasca “!

Constient ca Dumnezeu poate da vindecarea, s-au plecat împreuna pe genunchi, iar pastorul s-a rugat ca Dumnezeu sa întoarca istoria , pîna în acea zi cu 28 de ani în urma si sa vindece amaraciunea si mînia care a cuprins inima acelui soldat. ” Doamne Isuse ; s-a rugat pastorul; ia mînia , ura si rautatea din aceasta inima si ca semn al acestei vindecari da-i acestui om un somn linistit “!

Dupa o saptamîna , acea persoana l-a întîlnit din nou pe pastor. Acum avea o stralcire deosebita în privire, iar pe chipul sau se putea citi bucurie si multumire. Din acea zi dupa ce ne-am rugat, a spus el pastorului, am dormit linistit în fiecare noapte , iar dimineata m-am trezit cu o cîntare pe buze. Acum sunt cu adevarat fericit. Stiu ce însemna un somn linistit si adevarata odihna ,dupa 28 de ani de framîntare. A fost vindecat prin rugaciune.

Rug. Doamne Dumnezeule; da-mi pacea Ta pentru ca si eu sa-mi pot gasi odihna sufletului meu în Tine . Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.