13 Noiembrie

1
29

” Ochiul este lumina trupului . Daca ochiul tau este sanatos, tot trupul este plin de lumina; dar daca ochiul tau este rau, tot trupul tau va fi plin de întuneric . Asa ca, daca lumina care este în tine este întuneric, cat de mare trebuie sa fie întunericul acesta ! ” Mat.6:22-23


Vi s-a întamplat vreodata s-o vedeti pe mama sau pe sotia voastra atunci cand si-au pus o masca de fata ? Femeile folosesc adesea tot felul de creme sau alte produse naturiste, numai pentru a arata mai bine. Cu mai multe mii de ani în urma, oamenii foloseau însa masca de fata pentru cu totul alte motive.

În egiptul antic, atat barbatii cat si femeile foloseau o masca de fata pentru a se proteja de spirite. Acestia credeau ca daca o persoana cu ganduri rele privea tinta în ochii lor, atunci un duh rau intra în trupurile lor. Din aceasta cauza, egiptenii îsi puneau tot felul de semne în jurul ochilor folosind vopsele stridente , pentru a-i speria pe cei ce încercau sa-i priveasca, împiedicandu-i astfel sa se uita tinta în ochii lor.

Ce mijloace folosim astazi pentru a ne proteja de cel rau ? Cu siguranta ca nu vom apela la aceeasi solutie; nu-i asa ? Stim ca singurul care poate sa-l învinga pe cel rau si sa ne dea adevarata lumina este Domnul Isus. De aceea mai mult decat a ne acoperi ochii, trebuie sa-i cerem Lui sa ne stapaneasca inima. În acest fel vom fi protejati de cel rau, care nu va mai gasi un loc unde sa intre, iar ochiul inimii va fi plin de lumina!


Rugaciune. Doamne Isuse; Te rog sa stapanesti si în inima mea, pentru ca sa pot gasi astfel adevarata lumina. Amin


1 COMENTARIU

  1. Ochii sant cea ce reprezinta cea si cine esti,ca om de aceea se spune ca daca ochiul tau este rau esti in intuneric,defapt ochii reprezinta inima omului,si Dumnezeu are cei sapte ochii atintiti peste noi toti ,dar cati putem privi si intelege ca faptele noastre sunt vazute de Dumnezeu,si noi ar trebui sa vedem in noi cine si ce suntem si sa incercam sa fim mai buni uni cu alti,adica sa ne privim cu dragoste si sa simtim aceea dragoste si doar printr-o privire noi putem darui dragoste,si cred ca e indeajuns o privire sa poti sa intelegi cu cine stai de vorba.Doamne ajuta-ne sa privim prin prisma dragostei lui Dumnezeu chiar si pe cei care ne supara,si sa depinda de noi dragostea care o primim,vreu sa daruiesc cea ce vreau eu sa primesc,Dragoste,si sa avem grija ca ochii nostri sa fie mai buni ,sa poata sta lumina in trupul nostru si sa nu-i mai suparam si sa avem grija si de ochii celor din jur sa nu ii mai suparam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.