13 Februarie -DESPRE CĂLĂUZIRE (11)

0
39


“Binecuvântarea Domnului îmbogățește”
(Proverbe 10:22)

Atestat pentru finanțe. Când ai reușit și tu să mai înaintezi puțin, ți se strică mașina, casa ta are nevoie de un acoperiș nou și centrala nu mai merge. Cu toții experimentăm asta. Dar credinciosul cu atestat pentru vreme rea poate zbura prin furtunile financiare pentru că are încredere deplină în “aparatele” și în “radioul” său.

Dacă se uită la ele și se îndoiește de precizia lor, se află în mare dificultate. Ele trebuie verificate la sol, în timp ce parcurge lista pentru control. El nu trebuie să decoleze pe timp de furtună dacă nu funcționează toate corect. Când vine vorba de bani, verifică-ți isprăvnicia. Știi ce spune Biblia despre finanțele tale?

Pentru a trece prin furtuna financiară sau pe deasupra ei, trebuie să practici isprăvnicia biblică, să știi ce ți-a promis Dumnezeu și să te bazezi pe această promisiune prin credință. “Dați, și vi se va da” (Luca 6:38).

Dărnicia este o dovadă de ascultare. Îl onorează pe Dumnezeu. Dar există câteva lucruri pe care Dumnezeu nu le va face. El nu va fi generos față de tine dacă ai fost zgârcit cu El sau cu alții. Biblia spune: “Binecuvântarea Domnului îmbogățește”.

Poate întrebi: “Cât de bogat dorește Dumnezeu să fiu?” Asta depinde de patru lucruri: de maturitatea ta spirituală, de misiunea pe care ți-a dat-o El în viață, de disponibilitatea ta de a-L pune pe Dumnezeu pe primul plan când vine vorba de finanțe și de punerea în practică a credinței. Dărnicia e ca semănatul (2 Corinteni 9:6).

Când este semănată o sămânță, ea produce roadă. Dar fermierul trebuie să meargă să culeagă recolta. Tot astfel, credința, plus ascultarea atrag roada binecuvântării lui Dumnezeu în viața ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.