13 August

0
54

” Porunca pe care ti-o dau, fiule Timotei, dupa poruncile facute mai dinainte despre tine, este ca, prin ele sa te lupti lupta cea buna, si sa pastrezi credinta si un cuget curat, pe care unii l-au pierdut, si au cazutdin credinta. 1 Timotei 1:18-19

În versetele biblice de astazi, gasim îndemnul apostolului Pavel, care îi spune lui Timotei, copilul sau în credinta, sa lupte lupta cea buna.

Prin acest îndemn apostolul nu-i cere lui Timotei sa puna mana pe arme, sau sa înceapa sa se antreneze pentru partide de box, carate, sau oricare alt sport al artelor martiale, pentru ca a ne bate cu altii, nu-i ceea ce astepta Dumnezeu de la noi!

Cand apostolul Pavel îi cere lui Timotei sa se lupte lupta cea buna, îi spune de fapt sa faca orice lucrare si orice slujnire cu credinta si daruire deplina, slujind astfelcu tot devotamentul, lui Dumnezeu si semenilor.

La fel ca un boxer care se antreneaza continu si intra în ring depunand tot efortul pentru a-si învinge adversarul,  si adevaratii credinciosi, trebuie sa fie pregatiti pentru a-l confruntape diavol, fiind dedicati deplin slujirii lui Dumnezeu.

De aceea alupta lupta ce buna, nu înseamna a te implica în conflicte sau competitii interumane. Desi gasim în fiecare zi astfel de provocari prin care suntem antrenati sa facem ceea ce este rau si sa ne razboimcu oamenii, ca urmasi ai lui Hristos, trebuie sa ne împotrivim acestor provocari si sa luptam pentru ceea ce este bine.

Luptandîn lupta cea buna a credintei, vom ajunge sa fim campioniii lui Dumnezeu, oameni care oprim înaintarea raului, prin promovareabinelui.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma ca în aceasta zi sa ma lupt lupta cea buna a credintei si sa fiuun promotor al binelui, ca sa ajung un campion al Împaratiei Tale. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.