12 Septembrie – RĂZBOIUL SPIRITUAL (1)

0
51

“Armele cu care ne luptăm noi”¦ surpă întăriturile” (2 Corinteni 10:4)

În vremurile biblice, când se lansa un atac împotriva unei cetăți, o primă strategie era să se aducă un berbece, să se dărâme porțile și să se cucerească cetatea cu locuitorii ei. Astăzi, noi suntem în război cu Satana! Numai când recunoști asta este posibilă victoria. Vestea bună este că “armele cu care ne luptăm noi “¦ sunt puternice “¦ ca să surpe întăriturile”. Dar trebuie să te îmbraci “cu toată armătura lui Dumnezeu” (Efeseni 6:11).

Nu este ceva cu care te îmbraci când ai chef. Trebuie s-o porți mereu pentru că vrăjmașul nu se oprește niciodată. Diavolul vrea ca tu să crezi că el este egal cu Dumnezeu. Nu este așa! Dumnezeu este atotputernic, atotștiutor și atotprezent; El poate orice, oriunde, oricând. Fără îndoială, Satana este un dușman de temut, dar există limite în care i se îngăduie să acționeze (Iov 1:12).

Mintea ta este comanda centrală; acolo se decide victoria sau înfrângerea. Pavel le-a spus corintenilor: “Mă tem ca “¦ gândurile voastre să nu se strice” (2 Corinteni 11:3).

Satana știe că revenirea lui Hristos este aproape și își sporește atacul (Apocalipsa 12:12). Modalitățile prin care poți câștiga lupta sunt:

1) Lauda, haina care te protejează (Isaia 61:3).

2) Rămânerea în Hristos, ““ izvorul creșterii tale spirituale și al rodniciei (loan 15:8-10).

3) Prin Cuvântul lui Dumnezeu ““ care este “viu și lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăișuri” (Evrei 4:12) și care este menit să-l înfrângă pe vrăjmaș. Când Satana vine împotriva ta, combate-i minciunile cu ceea ce spune Dumnezeu.

4) Umblarea în iubirea fată de ceilalți. E imposibil să fii învingător când te îmbraci în tine însuți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.