11 Septembrie – BUNĂTATEA

0
44

“Ce alta cere Domnul de la tine decât”¦ să iubești mila” (Mica 6:8)
În fiecare zi ratăm anumite ocazii de a fi buni din cauză că dorim să câștigăm câteva secunde. Un autor scrie: “Când îi tratez pe oameni ca pe niște obstacole sau ca pe un mijloc de a termina ceva, devin un om mai neînsemnat. Cu fiecare comentariu neașteptat “¦ cu fiecare privire dezaprobatoare “¦ cu fiecare răspuns tăios “¦ mai pierd o părticică din mine “¦ relația mea cu Dumnezeu are de suferit”.

Pavel spune: “roadă Duhului”¦ este “¦ bunătatea” (Galateni 5:22) și nu-L poți iubi pe Dumnezeu fără să fii bun cu cei pe care-i iubește El. Să ne uităm la Rut și la Naomi. Când împrejurările au făcut să rămână văduve, Rut i-a spus soacrei mai în vârstă: “Nu sta de mine să te las “¦ Facă-mi Domnul ce o vrea, dar nimic nu mă va despărți de tine decât moartea” (Rut 1:16-17).

Să ne uităm la Ionatan și la David. Când Saul a încercat să-l ucidă pe David, Ionatan a rămas alături de el și “îl iubea ca pe sufletul lui” (1 Samuel 18:3) deși asta a însemnat să-și sacrifice șansa de a deveni rege.

Să ne uităm la David și la Mefiboșet. într-o perioadă în care regii de curând aleși îi alungau pe cei ce aveau legătură cu dinastia precedentă, David l-a căutat pe fiul lui Ionatan și a spus: “vreau să-ți fac bine din pricina tatălui tău Ionatan. îți voi da înapoi toate pământurile tatălui tău Saul, și vei mânca totdeauna la masa mea” (2 Samuel 9:7).

Să ne uităm la femeia sunamită care văzând că Elisei poposește mereu la ei acasă, a construit o mică odaie “ca să stea acolo” când este obosit (2 împărați 4:9-10).

Nu vei regreta niciodată că ai fost bun. Og Mandino spune: “Tratează fiecare om cu care te întâlnești ca și cum va muri la miezul nopții. Oferă-i toată purtarea de grijă, bunătatea si înțelegerea de care ești în stare, fără a te gândi la răsplată si viata ta nu va mai fi niciodată la fel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.