12 Septembrie-ELIBEREAZĂ-TE DE AMĂRĂCIUNE (1)

0
54

“Orice amărăciune, orice iuțime, orice mânie “¦ să piară din mijlocul vostru” (Efeseni 4:31)

Mânia e deseori rezultatul așteptărilor neîmplinite. Ne așteptăm la ceva și când nu obținem acel lucru ajungem să fim dezamăgiți și mânioși. Mânia ne duce spre un mod de viață personală, spirituală și relațională nedorită de nimeni.

Așteptările înșelate își au deseori rădăcinile în experiențele noastre timpurii cu părinții, frații și persoanele cu o anumită autoritate. Poate nevoia noastră de dragoste, acceptare, siguranță și semnificație nu a fost niciodată împlinită; apoi mai târziu, am trecut prin angajamente nerespectate în căsnicie, în relațiile de afaceri și de prietenie.

În cele din urmă, mânia care mocnește în noi devine o armă din arsenalul nostru, care amenință să rănească orice lucru și ființă dragă. Devenim persoane singuratice, încărcate de amărăciune ““ care sunt evitate, excluse și marginalizate. Dumnezeu ne învață să facem să “piară orice amărăciune” “pentru ca nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune, să vă aducă tulburare, și mulți să fie întinați de ea” (Evrei 12:15).

Cum respectăm noi această poruncă?

1) Primind Cuvântul Său si comportându-ne ca atare. Fără o temelie biblică, vechile noastre emoții ne vor submina eforturile de a le stăpâni. “Orice amărăciune “¦ să piară” e o poruncă ce implică promisiunea unei reușite atunci când o împlinești.

2) Alegând să ne eliberăm de amărăciune. Alegerea nu e o emoție și nu necesită o reacție emoțională. Dumnezeu nu-ți va stăpâni emoțiile, însă nici nu le va lăsa să-L influențeze. Când crezi Cuvântul lui Dumnezeu și alegi să-l asculți, întotdeauna vei avea parte de reușită. Așadar, începe să te întărești în putere și în credință.

Cum? Alegând să-L asculți pe Dumnezeu în detrimentul sentimentelor tale! Exersează lucrul acesta zilnic, până ajungi să-l faci un mod de viață. Apoi, în loc să fii stăpânit de stările tale de spirit, vei ajunge să “domnești în viață” (Romani 5:17), nemaifiind stăpânit de emoțiile tale negative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.