12 Octombrie – ÎNFLĂCĂREAZĂ-țI DARUL”¦ ȘI NU TE OPRI (1)

0
131

Să înflăcărezi darul lui Dumnezeu, care este în tine” (2 Timotei 1:6)

Dumnezeu ți-a dat un dar, însă e de datoria ta să-l dezvolți. Nu-i atât de complicat deoarece darul tău se leagă de regulă de lucru ce te entuziasmează. Gândește-te puțin: Dumnezeu te-a creat; El ți-a înzestrat inima cu anumite dorințe. Știind acest fapt, te ajută să înțelegi de ce lucrurile care îți aduc satisfacții implică talentele și abilitățile tale înnăscute.

Un autor spune: “E firesc ca un câine de vânătoare să vâneze. Leagă-l și va sta toată ziua fără nici un entuziasm. Dar când își dă seama că merge la vânătoare, revine la viață. Asta pentru că Dumnezeu i-a creat pe câinii de vânătoare în acest mod. Ei au pasiunea înlăuntrul lor. Ei nu trebuie să se entuziasmeze sau să spună: “hai să merg să ascult o predică sau un mesaj motivational ca să mă mai însuflețesc și să mai prind un pic de zel”.

Nu, când acei câini știu că vor merge la vânătoare, ei se entuziasmează în mod natural. Și când facem ceea ce știm că suntem chemați să facem, entuziasmul și însuflețirea iradiază din noi în mod natural. Poate nu sărim în sus, dar în adâncul nostru știm: “Asta am fost chemat să fac. Pentru asta m-am născut”.

Pe de altă parte, dacă faci ceva ce nu-ți vine natural, e o sforțare. Dacă încerci, te antrenezi, exersezi și te strâduiești și tot nu stăpânești o anumită deprindere, recunoaște faptul că nu-ți stă în fire. Desigur, trebuie să perseverezi, dar în general, viața nu trebuie să fie o zbatere continuă”.

Când îți împlinești scopul, unul dintre cele mai remarcabile rezultate este cât de plin de satisfacții te simți să “înflăcărezi darul lui Dumnezeu care este în tine” folosindu-ți abilitățile naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.