12 Mai

1
55

“Si tot astfel si Duhul ne ajuta în slabiciunea noastra.” Romani 8: 26

Da, trebuie sa recunoastem ca rugaciunea pare un lucru tot mai greu de îndeplinit. Si acesta se întîmpla fiindca suntem slabi în credinta, situatie care face ca rugaciunea sa ne fie o povara. Aceasta este de fapt o manifestare a firii pamîntesti.

De multe ori atunci cînd încep sa ma rog ma gîndesc si la alte 10 lucruri pe care as putea sa le fac în acelasi timp. Ti se întîmpla si tie acest lucru?  Da, uneori mi se întîmpla sa ma gîndesc la toate responsabilitatile pe care le am si la multe alte lucruri, iar cîteodata parca nicinu vreau sa ma mai rog.

Un crestin adevarat n-ar trebui însa sa ajunga în aceasta stare spirituala! Pentru a avea o viata din belsugsi o slujire eficienta acesta trebuie sa aiba rugaciuni puternice! Iar secretul pentru astfel de rugaciuni este”Rugaciunea prin Duhul Sfînt”.

Sînt doua moduri în care ne putem ruga: prin efort uman sau prin puterea Duhului. Pentru a întelege care este diferenta dintre ele, biblia ne spune ca: “Duhul e plin de rîvna, dar carnea e neputincioasa.”

Asadar, atunci cînd ne rugam doar prin efort uman, rugaciunea este lipsita de putere. Rugaciunea înaltata doar prin eforturi umane si pentru a atinge scopuripersonale, nici nu ajunge la Dumnezeu. Atunci însa cînd ne rugam prin Duhul, rugaciunea este puternica.

Nu-ti doresti sa te rogi cu putere? Nu-ti doresti sa ai siguranta faptului ca rugaciunea ta ajunge la Dumnezeu si îti este ascultata? Poti avea toate acestea, numai daca ai ca “partener” de rugaciune pe Duhul Sfînt.

Vreau sa te încurajez sa te bazezi pe puterea Duhului Sfînt în rugaciunile tale, asa cum te încrezi în puterea Sa atunci cînd le vorbesti altora despre Domnul Isus, sau cînd îi înveti pe altii din Cuvîntul Scripturii.

Si toate acestea trebuie sa le faci fiindca El, Duhul Sfînt este Mîngîietorul si Ajutorul nostru!

RUGACIUNEA FACUTA PRINEFORTURI UMANE SI PENTRU SCOPURI PERSONALE NU AJUNGE NICIODATA LA DUMNEZEU. DACA TE ROGI PRIN PUTEREA DUHULUI SFÎNT, ATUNCI RUGACIUNEA TA VA AJUNGE LA DUMNEZEU SI VAAVEA PUTERE.

1 COMENTARIU

  1. Nasterea din apa si din Duh aduce cu sine o rugaciune schimbata. Si daca vantul sufla incotro vrea, atunci si rugaciunea prin Duhul Sfant atinge, ca si vantul, multe arii in viata oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.