12 Februarie – Unde vreți să fiți?

0
43

Prin credință Moise, când s-a fă­cut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui Faraon, ci a vrut mai bine să sufere împreună cu poporul lui Dumnezeu decât să se bucure de plăcerile de o clipă ale păcatului.”
Evrei 11.24-25

Un învățător, care preda cursuri de religie pentru copii, a citit istorisirea cu omul bogat și cu cel sărac pe nume Lazăr din Evanghelia după Luca 16. Este scris că bogatul trăia în fiecare zi o viață plină de strălucire, iar săracul Lazăr trăia o viață în teamă de Dumnezeu. După moarte, săracul a fost dus în gloria cerească, iar bogatul a ajuns în chinuri. După o scurtă explicație, în­vățătorul întrebă pe micii săi ascultători: “Copii! Unde vreți să fiți: Împreună cu Lazăr sau cu bogatul?” Un băiat răspunse: “Eu aș vrea să fiu în viața aceasta cu cel bogat și, când voi muri, cu Lazăr.”

În naivitatea sa, copilul a exprimat un adevăr, după care mulți oameni doresc să trăiască: să mâncăm și să bem cât trăim pe pământ, și poate Dumnezeu ne va ierta și ne va duce în rai. Biblia spune: “Nu vă înșelați: «Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit. Ce seamănă omul, aceea va și secera»” (Galateni 6.7). O viață fără credința în Dumnezeu și în mântuirea adusă de Fiul Său se va termina în iad. Să ne lăsăm atenționați de aceste cuvinte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.