12 Decembrie -NU TE MAI CONDAMNA SINGUR

0
46


“Cine-i va osândi?”
(Romani 8:34)

Nu te descuraja pentru faptul că încă te mai lupți în anumite domenii. Când vine vorba de un domeniu din viața ta care are nevoie de îmbunătățire, fii preocupat de el, dar nu-l lăsa să te consume. Mereu vei avea de lucru în anumite domenii, așa că învață să separi “persoana” ta de “fapta” ta. Ceea ce ești tu în Hristos este o chestiune încheiată. “Acum, deci, nu este nici o osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus” (v. 1).

Pentru că Dumnezeu a ales să te vadă “prin Hristos”, ești mereu acceptat înaintea Lui și ai mereu acces la El. “Persoana” ta nu depinde de “fapta” ta. “Persoana” ta determină mântuirea ta, “fapta” ta determină răsplătirile viitoare din ceruri. Dumnezeu nu te condamnă, tu te condamni singur! Dumnezeu te va declara vinovat, iar când te pocăiești de păcat, El te curățește, dar nu te va condamna niciodată. Satan face asta. Tu ți-o faci singur. Dar Dumnezeu nu o va face niciodată. “Cine-i va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a și înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu, și mijlocește pentru noi!” (v. 34).

De fiecare dată când greșești, Hristos, susținătorul tău, își oferă sângele ispășitor pentru a-ți acoperi păcatul. Drept rezultat, Dumnezeu te consideră “acceptat”. Nu te mai compara cu alții. Tu ești tu și nu vei fi niciodată ca ei. Noi toți suntem egali în Hristos! Așa că atunci când cineva te condamnă, bazează-te pe acest verset: “lată, Domnul Dumnezeu Mă ajută: cine Mă va osândi? Într-adevăr, se prefac cu toții în zdrențe ca o haină: molia îi va mânca” (Isaia 50:9).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.