12 Decembrie – EL ÎNțELEGE (2)

0
44
“Unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca și noi” (Evrei 4:15)

Ești dezamăgit de oameni? Domnul Isus înțelege, deoarece când tragem linia, vedem că cei pe care i-a iubit și pe care se baza L-au dezamăgit, luda, vistiernicul Său, L-a vândut și a pecetluit afacerea printr-un sărut. Chiar și în ceasul Său cel mai întunecat, în Ghetsimani, cei mai apropiați ucenici ai Lui, Petru, lacov și loan nu au putut sta treji și nu s-au putut ruga cu El timp de o oră (Matei 26:40).

Te-ai săturat de toate cerințele pe care trebuie să le îndeplinești? Domnul Isus înțelege: “au venit la El multe noroade, având cu ele șchiopi, orbi, muți, ciungi, și mulți alți bolnavi l-au pus la picioarele Lui, și El i-a tămăduit” (Matei 15:30). Poate spui: “Dacă Isus a fost Dumnezeu, cum a putut să obosească?” Pentru că El a fost și Dumnezeu și om. El trebuia să fie Dumnezeu ca să ne poată salva și trebuia să fie om pentru a putea muri pentru noi. “Isus, ostenit de călătorie, ședea lângă fântână. Era cam pe la ceasul al șaselea” (loan 4:6).

Ai fost vreodată acuzat pe nedrept? Domnul Isus înțelege. El a fost acuzat că este “un om mâncăcios și băutor de vin, un prieten al vameșilor și al păcătoșilor” (Matei 11:19). Până în momentul morții Sale, ei încă erau în căutarea “vreunei mărturii mincinoase împotriva lui Isus, ca să-L poată omorî” (loan 15:20).

Când te hotărăști să-L urmezi pe Domnul Isus, te înrolezi la o viață “din belșug” ““ dar și de împotrivire! Așadar, de ce Domnul Isus a trecut prin toate aceste lucruri? “Prin faptul că El însuși a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiți” (Evrei 2:18). El a mers pe drumul pe care mergi tu astăzi ca tu să poți apela la El, știind că El înțelege și că poate să te ajute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.