11 septembrie – Ramîi credincios pîna la sfîrsit 2

0
50

Și astfel, fiindcă [Avraam] a așteptat cu răbdare,
a dobândit făgăduința.

(Evrei 6:15)

Avraam a fost încercat o perioadă foarte lungă de timp, dar a fost răsplătit din belșug. Domnul l-a încercat întârziind împlinirea promisiunii Sale. Satan l-a încercat prin ispită, și oamenii l-au încercat prin invidia, neîncrederea și împotrivirea lor față de el. Sara l-a încercat prin temperamentul ei neliniștit. Totuși el a îndurat cu răbdare, fără să pună întrebări cu privire la veridicitatea și puterea lui Dumnezeu și fără să se îndoiască de credincioșia și dragostea lui Dumnezeu. În schimb, Avraam s-a supus suveranității divine și înțelepciunii infinite a lui Dumnezeu. Și el a tăcut de-a lungul multor întârzieri, dorind să aștepte timpul Domnului. După ce a îndurat cu răbdare, a obținut împlinirea promisiunii.

Preaiubitule, promisiunile lui Dumnezeu nu vor rămâne niciodată neîmpli­nite, și cei care așteaptă cu răbdare nu vor fi niciodată dezamăgiți, căci credința adevărată duce la realizare. Viața lui Avraam condamnă spiritul de grabă, mustră pe cei care se plâng, laudă pe cei răbdători și încurajează supunerea tăcută față de voia și calea lui Dumnezeu.

Adu-ți aminte că Avraam a fost încercat, dar a așteptat cu răbdare, și în cele din urmă a primit ce i-a fost promis, și a fost mulțumit. Dacă îi vei urma exemplul, vei avea parte de aceeași binecuvântare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.