11 Noiembrie – NU TE TEME! 2

0
35

-“Cuvântul Domnului a vorbit Iui Avram “¦ și a zis: “Avrame, nu te teme” (Geneza 15:1)-

Cercetătorii au descoperit că aproximativ patruzeci la sută din lucrurile pentru care ne îngrijorăm nu se întâmplă niciodată. Treizeci la sută sunt din trecut și nu poți face nimic cu ele. Doisprezece la sută implică treburile altora care nici măcar nu ne privesc. Zece la sută sunt legate de boală, reală sau închipuită. Asta înseamnă că numai opt la sută din lucrurile de care ne îngrijorăm probabil se vor întâmpla! Oamenii de știință de la Universitatea Yale au identificat de fapt o “genă a îngrijorării”.

Dar ei spun că de vreme te poate ai moștenit-o, o poți depăși. Cineva a spus că “îngrijorarea este doar o dobândă plătită pentru necaz înainte de scadență”. Și în majoritatea cazurilor, ea nu devine niciodată scadentă. Gândește-te: când te îngrijorezi, sunt nouăzeci și doi la sută șanse să plătești dobândă pe o datorie care nici măcar nu e a ta! Ce nebunie! Să luăm drept exemplu teama de a zbura. Să zicem că ar trebui să zbori în fiecare zi timp de o mie nouă sute de ani, înainte să atingi probabilitatea de a fi implicat într-un accident de avion. Totuși, e una din cele mai temute cauze ale morții.

Cineva a spus că în Biblie există trei sute șaizeci și cinci de “nu te teme” ““ una pentru fiecare zi a anului. Când te îngrijorezi, te îndoiești de Dumnezeu și-i deschizi diavolului o portiță în viața ta. De cât timp faci lucrul acesta? Când ai de gând să te oprești? Știind că Avraam urma să-și părăsească zona de confort și de siguranță, Dumnezeu i-a spus: “nu te teme; Eu sunt scutul tău și răsplata ta cea foarte mare” (Geneza 15:1). Iar astăzi Dumnezeu îți spune și ție același lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.