11 Martie

1
36

“Soarta mea este în mîna Ta” Psalm 31.15

Timpul

Se spune: “Timpul înseamnă bani”, dar cred că ar trebui să medităm la această propoziție, pentru că timpul a devenit mult mai prețios decât banii. Desigur, cu ajuto­rul mașinilor și a tehnicii moderne obținem timp din bel­șug, dar trebuie să recunoaștem că el nu poate fi eco­nomisit. Hartmut Rosa, profesor la universitatea Frie­drich Schiller din Jena, scria: “Deoarece trăim într-un mediu supradinamic, în care posibilitățile și ocaziile, dar și solicitările se schimbă mereu, trebuie să alergăm tot mai repede, pentru a ne menține poziția. Cine nu alear­gă, nu mai este la curent cu îmbrăcămintea, ideile și opiniile.”

Cine își caută satisfacția vieții sale în “a fi la curent” nu este un vânător, ci un vânat. Cât de liniștitor este gân­dul să știm în această perioadă de timp, care devine tot mai presantă, că viața pe pământ nu reprezintă totul și că nu trebuie să alergăm după bunurile acestui timp. Cei fără odihnă pot găsi odihna la Dumnezeu. Pacea și mul­țumirea sunt oferite de Dumnezeu. Cheia spre fericire este încrederea în Cel care ne-a dat viața. Timpul nos­tru este în mâinile Sale. El decide începutul și sfârșitul vieții noastre. Nimic altceva nu oferă vieții noastre liniș­te deplină, decât încrederea în Dumnezeu.

1 COMENTARIU

  1. Domnul ,nu vrea moartea nici macar a pacatosului ,si totusi foarte multi nu vor prinde vesnicia ,de ce ? pentru ca soarta este in mana Domnului ? oare Domnul vrea sa moara cineva ? Domnul a sortit la pieire pe cei mai multi ?
    scriu asta deoarece e cam problematic subiectul predestinarii
    dar cert este caci numai mila Domnului ne poate salva ,deaceea viitorul nostru depinde de cata rabdare mai are Domnul cu noi ,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.