11 IANUARIE – REGULI DE VIATĂ

0
42


– “Dumnezeiasca Lui putere ne a dăruit tot ce privește viața”
(2 Petru 1:3] –

lată trei reguli pentru viată. Prima, învață să controlezi climatul din jurul tău. Negativismul este contagios; ferește-te de cei ce-l “poartă”, lubește-i, ridică-i, dar nu-i lăsa să te infecteze. Filtrează ceea ce-ți spun oamenii prin Cuvântul lui Dumnezeu. “Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere (abilitate și o atitudine de putință), de dragoste (care caută mereu ce e mai bun) și de chibzuință (care e stabilă și constantă)” (2 Timotei 1:7).

A doua, învață să râzi de tine însuti. O femeia care a primit în dar o plantă frumoasă, a dus-o acasă, a udat-o, i-a pus îngrășământ și a așezat-o la soare. După un an a descoperit că era din mătase ““ și încă râde de asta. Când ai siguranță în dragostea și aprobarea lui Dumnezeu poti râde de tine însuti; este un semn de maturitate spirituală. A treia, învață să-L implici pe Dumnezeu. Ai auzit vreodată de regula 90/10? Când 90% din circumstanțe sunt necontrolabile, concentrează-te asupra celor 10% pentru care poti face ceva. Pavel asta a făcut. “Am fost necăjiți în toate chipurile: de afară lupte, dinăuntru temeri. Dar Dumnezeu”¦” (2 Corinteni 7:5-6).

Să remarcăm cuvintele “dar Dumnezeu”. Când ai în fată un munte, tine minte mereu: Dumnezeu îl poate muta, El îl poate nivela, El poate face prin el un tunel sau te poate ajuta să te cateri pe el. Tot ce trebuie să faci tu este să-L implici pe El căutându-l fața și consultând Cuvântul Lui. “Cuvântul lui Hristos să locuiască din belșug în voi în toată înțelepciunea” (Coloseni 3:16). Păstrează un depozit bogat de versete înlăuntrul tău și extrage din el zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.