11 FEBRUARIE ÎNCERCAREA CREDINțEI

0
43


-“Căci Tu ne-ai încercat, Dumnezeule, ne-ai trecut prin cuptorul cu foc, ca argintul”¦ Tu ne-ai scos și ne-ai dat belșug”
(Psalmul 66:10-12)-

Când Domnul Isus le-a explicat ucenicilor care este prețul pentru a-L urma, unii L-au părăsit.

Totuși, impactul celor care nu l-au părăsit este resimțit și astăzi. Până la momentul în care au scris epistolele, apostolii au învățat deja să privească fiecare încercare din viața lor ca pe o șansă de_a-și întări credința și de a-și mări eficiența.

Încercările credinței sunt ocazii de a-l încredința ceva valoros lui Dumnezeu, chiar și când avem dreptul de a nu o face. Într-o încercare a credinței te vei simți asaltat și strâmtorat de circum­stanțe, și totuși nu departe de Dumnezeu, încercat, dar nu judecat sau vinovat. Psalmistul scrie: “Căci Tu ne-ai încercat, Dumnezeule, ne-ai trecut prin cuptorul cu foc, ca argintul”¦ Tu ne-ai scos și ne-ai dat belșug” (Psalmul 66:10-12). Încercarea credinței nu testează nimic dacă nu te împinge mai departe de încercarea precedentă ““ dincolo de ce ai dovedit deja! Dacă încerci să fugi sau să te dai înapoi de fiecare dată când ți se pare că ai ajuns la limită, nu vei știi niciodată până unde te poți încrede în Dumnezeu ““ sau cât de mult poate avea El încredere în tine.

Focul care ne rafinează ca pe argint, poate veni sub forma pierderii unui loc de muncă, o relație pier­dută, pierderea sănătății sau a reputației. Dar cu Dumnezeu, rezultatul final este întotdeauna sigur. Dacă te întrebi astăzi: “Cât mai pot rezista?” ascultă cuvintele părintelui JC Ryle: “Noi putem fi siguri că, dacă ziua de mâine aduce o cruce, Cel care o trimite poate și cu siguranță va trimite harul de a o purta”. În împărăția lui Dumnezeu, regula este următoarea: “Încercarea cred­inței, desăvâșirea caracterului, dăruirea binecuvântării”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.