10 FEBRUARIE RIDICĂ-I!

0
42

“Isus S-a plecat in jos” (loan 8:6)

Îți aduci aminte de femeia “prinsă în preacurvie”? Fariseii s-au aplecat să ia pietre. Domnul Isus s-a aplecat să o ridice. Din ce tabără faci parte? Nu poți selecta persoana pe care să o ajuți. Unii dintre noi credem că trebuie să-i ajutăm numai pe cei care cred la fel ca noi. Nu. “Să spri¬jiniți pe cei slabi, să fiți răbdători cu toți” (1 Tesaloniceni 5:14)

Se povestește despre un om care a căzut într-o groapă și nu a mai putut ieși din ea. A venit un om subiectiv și a spus: “Simt cu necazul tău”. A venit un om obiectiv și a spus: “E logic că a căzut cineva acolo”. Un fariseu a spus: “Numai oamenii răi cad în gropi”. Un creștin obișnuit să judece a spus: “îți meriți groapa”. Un realist a spus: “Asta da groapă”. Un geotog i-a spus să studieze straturile de roci din groapă. Un funcționar de la finanțe l-a întrebat dacă a plătit impo¬zitul de groapă. O persoană care își plângea de milă a spus: “Groapa ta-i nimic pe lângă a mea”. Un optimist a spus: “Lucrurile ar putea sta mai rău”. Un pesimist a spus: “Situația se va înrăutăți”. Domnul Isus, văzându-l pe omul din groapă, i-a întins mâna, l-a prins și l-a ridicat din groapă.

Ai observat cum își încheie Domnul Isus pilda despre bunul samaritean? “Du-te de fă și tu la fel” (Luca 10:37). Tu ai puterea să influențezi viețile celor din jurul tău. Încurajarea ta poate aduce o schimbare în ziua cuiva, în săptămâna cuiva sau în viața cuiva, dându-le o nouă direcție. Dar este greu să-i încurajezi pe oameni dacă nu știi de ce au nevoie. Află-le nevoile și vezi cum poți să-i ridici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.