11 APRILIE – TRECERE ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU

0
65

-“Estera “¦ a căpătat trecere” (Estera 2:17)-

Biblia spune: “împăratul a iubit pe Estera mai mult decât pe toate celelalte femei, și ea a căpătat trecere”. Dacă vrei să capeți trecere înaintea lui Dumnezeu, uită-te la viața Esterei:

1) A petrecut timpul necesar pentru a se pregăti. Înainte să vină rândul unei femei să meargă la împăratul Xerxe, ea trebuia să treacă printr-un tratament de înfrumusețare de doisprezece luni (Estera 2:12). Nu există scurtături. Prețul succesului este studiul, pregătirea și disciplina. Cei ce plătesc acest preț nu sunt norocoși, ei sunt răsplătiți!

2) Ea a căutat să placă unui singur bărbat ““ împăratului! Nu e nici un dubiu că mulți întorceau capul după Estera, dar ea căuta aprobarea unuia singur. De ce dorești să fii binecuvântat? Să fii pe placul lui Dumnezeu? Sau pe placul tău? Sau pe placul altora? Cu cât Dumnezeu te duce mai sus, cu atât mai mult vei primi un răspuns la această întrebare.

3) Scopul ei a fost mai mare decât supraviețuirea sau interesul personal. Haman a plănuit să-i distrugă pe toți evreii. Doar cineva mai mare îi putea salva, cum ar fi soția împăratului. În acel moment Mardoheu i-a spus Esterei: “pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăție” (Estera 4:14). Noi ne-am născut cu un plan și un set de instrucțiuni; îl vei descoperi în prezența Celui ce a spus: “mai înainte ca să fi ieșit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deop­arte” (leremia 1:5). Care este lucrul care te pune deoparte? Ce ai fost chemat să faci?

4) A riscat totul. Înfățișarea înaintea împăratului fără a fi chemat însemna moartea, totuși, Estera a spus: “dacă va fi să per, voi peri” (Estera 4:16). Și rezultatul? Poporul a fost salvat, iar Haman a fost spânzurat pe propria lui spânzurătoare. Trecerea înaintea lui Dumnezeu; nimic nu se compară cu ea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.