10 NOIEMBRIE CUM SĂ FACI FATĂ ABANDONULUI (2)

0
54

“Isus a zis ._: “Voi nu vreți să vă duceți?” (loan 6:67)

Când te confrunți cu abandonul, cel mai mare dușman al tău este propria ta anxietate! Ea te împinge spre toate reacțiile greșite. Învață să o gestionezi căci altfel îți va crea cele mai mari temeri, lată câteva sfaturi care să te ajute:

1) Ferește-te de rolul “urmăritorului”. Majoritatea relațiilor au un “urmăritor” și un “distanțator”. Când ne simțim vulnerabili, ne asumăm oricare din aceste roluri caracteristice și le punem în prac­tică. Când unul se distanțează, celălalt urmărește și viceversa. Problema este că atunci când urmărești persoana care se distanțează, iar aceasta devine anxioasă, distanțându-se și mai mult, anxietatea ta crește și te face să urmărești și mai mult și devine un cerc vicios. Deși nu pare na­tural, prin credință, hotărăște-te să nu mai urmărești. Vei micșora astfel anxietatea distanțatorului și-l vei invita să nu se mai depărteze. Renunțarea este înfricoșătoare și pare că-l încurajează pe celălalt să plece. Nu va fi așa dintr-o dată, dar dacă perseverezi, așa va fi. Gestionarea anxietății te cheamă să faci lucrul de care te temi, dar va reduce nivelul anxietății!

2) Controlează-ți gândurile care îți induc anxietate. “El este ca unul care își face socotelile în suflet” (Proverbe 23:7). Anxietatea este provocată de gânduri și de vorbirea cu tine însuți, nu de partener sau de circumstanțe. A spune: “O, voi muri dacă mă va părăsi” generează și mărește teama. Construiește-ți o listă cu idei care să te ajute. “Dacă pleacă, va durea, dar cu ajutorul lui Dumnezeu și al familiei, voi trece peste asta”. Implică-L pe Dumnezeu; El este cel care schimbă inimile și mintea. Sprijină-te pe El și îți va micșora anxietatea și îți va mări pacea și încrederea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.