10 Noiembrie

0
37

” Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta în Dumnezeu, si aveti credintaîn Mine. În casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa , v-as fispus. Eu ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voipregati un loc, Ma voi întoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunteu, sa fiti si voi.” Ioan 14:1-3

La sfârsitul unei tabere crestine care a avut loc în statul Ilinois, la careau participat aproape 100 de adolescenti, Jerry a fost singurul copil carenu si-a predat viata Domnului Isus. El nu era un copil obraznic, dar toatelectiile biblice pe care le auzise n-au avut nici un efect asupra lui.

În ultima zi a taberei, înainte ca fiecare sa plece acasa, învatatorii auaranjat împreuna cu toti ceilalti copii sa-i dea lui Jerry o lectiepractica.

În timp ce directorul taberei era plecat dupa cumparaturi în orasul dinapropiere, când Jerry a adormit pentru somnul de prânz, toti ceilalti copiis-au ridicat din patuturile lor si fara sa faca vreun zgomot, au plecat înpadure.

Când directorul si administratorul s-au întors, au gasit tabara goala. Totechipamentul era în functiune dar paturile erau ravasite ca si cum cineva aplecat pe neasteptate, nemaiavând timp ca sa le faca. În jurul cladiriitaberei erau împrastiate multe haine, iar la birou într-o masina de scris,  era o coala de hârtie pe care cineva începuse o scrisoare.

Stiind de acea sceneta, directorul taberei a început sa caute prindormitoare facând mult zgomot, care l-a trezit pe Jerry. Când s-a trezit,  copilul a vazut ca în dormitorul lui nu mai este nimeni. Iesind afara avazut întreaga scena, dar nu a gasit nici un raspuns pentru cele petrecute.

Când directorul taberei l-a întrebat ce s-a întâmplat, Jerry a raspuns catoti copiii erau foarte bine atunci când a mers la culcare. Acum însa nu maisunt de gasit!

În acele momente, directorul i-a spus lui Jerry:”cred ca a venit rapirea!”Toti cei ce L-au primit pe Domnul Isus în inima lor, au fost luati pentru afi împreuna cu El în slava!”

Când a auzit de rapire, Jerry a început sa plânga si sa se întrebe:” cumine ce se va întâmpa acum ?” Uitându-se în jur, Jerry a privit înca o datala hainele împrastiate, care l-au facut sa creada ca rapirea a avut loc cuadevarat!

De aceea plin de remuscare el a a început sa întrebe mereu si mereu: “Cetrebuie sa fac? Ce trebuie sa fac?”

Fara sa-i dea un raspuns la aceste întrebari, directorul taberei a luatclopotelul si a sunat îndelung.

În acele momente din padure s-au auzit chiote si strigate de bucurie, iartoti copiii au alegat facând un cerc în jurullui Jerry. Dar Jerry nu puteasa le spuna nici un cuvânt. Stapânit de o emotie si mai mare a început dinnou sa plânga. De aceasta data însa, el plângea de bucurie.

Era multumitor lui Dumnezeu ca experienta traita de el era doar o scenetapregatita cu mare grija de învatatorii pentru copii, ca o lectie practicapentru el.

Provocat însa de intensitatea emotiilor traite si de adevarul pe carel-a învatat, Jerry a îngenunchiat în mijlocul careului si s-a rugat sa-Lprimeasca pe Domnul Isus, pentru ca atunci când veni cu adevarat rapirea, sanu mai ramâna singur.

Nu cumva ai traiT aceleasi experiente daca rapirea ar avea loc chiar acum?  Daca înca nu L-ai primit pe Hristos în viata ta si n-ai siguranta ca atuncicând El se va întoarce vei fi împreuna cu toti ce-I vor iesi înainte, fiigata chiar în aceasta zi sa te rogi spunând :

Rugaciune: Doamne Isuse; te primesc astazi ca Domn si Mântuitor al inimii mele.  Îmi recunosc pacatele pe care le-am savârsit si te rog sa-mi dai iertareaTa. Ajuta-ma sa cred în Tine si sa Te astept lucrând cu credinciosie. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.