10 Mai – CUM SĂ CREȘTI UN TIMOTEI

0
48


“Credința ta neprefăcută, care s-a sălășluit întâi în bunica ta Lois și în mama ta Eunice”
(2 Tim. 1:5)

A lăsa o amprentă asupra copilului tău nu este ceva opțional, dar a lăsa o amprentă dumnezeiască asupra lui este. Ceea ce sădești astăzi va continua să crească în ei toată viața și în nepoții tăi la fel. Pavel a văzut în Timotei potențiala recoltă pe care o va aduce pentru Hristos. El a văzut și că rodul își avea originea în rădăcină: o mamă și o bunică ce s-au dat lui Hristos.

Ce încurajare pentru mamele văduve, pentru cele divorțate, pentru mamele singure și pentru cele care au soți necredincioși. Aceste două femei au crescut un slujitor al lui Hristos fără ajutorul unui tată creștin. Mamelor, Dumnezeu vă poate ajuta să faceți la fel! De ce ai nevoie pentru a crește un Timotei? De două lucruri:

1) Un model. Pavel a vorbit despre “credința “¦ neprefăcută (fără ipocrizie), care s-a sălășluit întâi în bunica ta Lois și în mama ta Eunice “¦și în tine”. Credința pe care au transmis-o “s-a sălășluit întâi” în fiecare dintre ele. Dacă vrei să o vezi că există în copiii tăi, ei mai întâi trebuie s-o vadă în tine. într-o lume în care falsurile se dau drept creștini, credința autentică se ridică asemenea unei lumini pe cerul nopți. Copiii noștri au un “detector” lăuntric care alege lucrurile contrafăcute și le resping. Dar lucrurile autentice îi vor atrage ca un magnet.

2) Trebuie să-i înveți Cuvântul lui Dumnezeu. Mama și bunica lui Timotei au semănat Scriptura în solul receptiv al inimii lui tinere înainte ca el să fie înconjurat de cultura timpului. Pavel i-a adus aminte cum “din pruncie cunoști Sfintele Scripturi” (2 Timotei 3:15). Așa se crește un Timotei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.