10 Iunie

0
44

“Sa le întiparesti în mintea copiilor tai, si sa vorbesti de ele cînd vei fi acasa, cînd vei pleca în calatorie, cînd te vei culca si cînd te vei scula.” Deuteronom 6: 7

Cum poti creste copii care sa-L iubeasca pe Dumnezeu si sa se supuna Lui în fiecare moment al vietii ? Împlinindu-ti responsabilitatile pe care le ai ca parinte,  cu pasiune si perseverenta.

Cuvîntul din versetul de astazi: “întipareste” în întelesul lui ebratic înseamna sa patrunzi în adînc, în acelasi fel în care o face cutitul atunci cînd taie. Învatatura pe care le-o dai copiilor trebuie sa fie atît de puternica si de sanatoasa încît sa-i patrunda în adîncul sufletului.

Dar de ce este atît de important lucrul acesta? Ca parinte, tu trebuie sa ai pasiune fata de responsabilitatea de a-ti creste copiii, pentru ca trebuie sa faci concurenta tuturor lucrurilor pe care copiii tai le vad si le aud în si le vad în filme, muzica, la prieteni, la cei din jurul lor, prin campaniile publicitare, sau prin multe alte împrejurari.

Scopul vietii tale este acela de a avea copii care sa-ti împartaseasca credinta? Daca raspunsul tau este afirmativ, atunci trebuie sa faci tot ceea ce îti sta în putinta, pentru a le arata siguranta pe care o ai în Dumnezeu fiind perseverent si consecvent în viata ta de credinta.

De fapt, impactul pe care îl poate avea învatatura si viata ta, poate afecta mult maimulte generatii, nu doar pe copiii tai. Modelul tau îi poate influenta si pe copiii cpoiilor tai.

În acest sens, Deuteronom 6: 2 ne spune: “ca sa te temi de Domnul, Dumnezeul tau, pazind, în toate zilele vietii tale, tu, fiul tau, si fiul fiului tau, toate legile si toate poruncile Lui pe care ti le dau, si sa ai zile multe.”

Sîntem responsabili, nu doar pentru generatia tînara actuala, ci si pentru cea viitoare si pentru cea care urmeaza în viitorul îndepartat. Mostenirea pe care o vei lasa va trece dincolo de copiii tai. De aceea, fii preocupat de mostenirea pe care o vei lasa copiilor tai!

CAPARINTE, TREBUIE SA AI PASIUNE FATA DE MISIUNEA CARE TI-A FOST ÎNCREDINTATA, FIINDCA TREBUIE SA CONCUREZI CU ATÎT DE MULTE ALTE MESAJE PE CARE COPIII TAI POT SA LE ASCULTE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.