10 IULIE DORMI MAI MULT

0
42

“Prea Iubiților Lui El le dă pâine ca în somn” (Psalmul 127:2)

Boala, stresul, problemele de familie, cerințele de la locul de muncă, etc. ne fură somnul. Iar când trăim mereu cu bateria încărcată la minim, acest lucru se vede în atitudinea noastră, în relațiile noas­tre și în performanțele noastre. Biblia spune:

1) “Degeaba vă sculați de dimineață și vă culcați tîrziu, ca să mâncați o pâine câștigată cu durere; căci prea iubiților Lui El le dă pâine ca în somn”.

2) “Eu mă culc și adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai liniște deplină în locuința mea” (Psalmul 4:8). 3) “Când te vei culca, vei fi fără teamă, și când vei dormi, somnul îți va fi dulce” (Proverbe 3:24).

Somnul este un act de încredere: când mergi la culcare lumea este în mâinile lui Dumnezeu, nu în ale tale. Și totul va merge foarte bine, chiar dacă tu nu ești treaz ca să controlezi situația. Când te trezești a doua zi dimineața, așa cum Dumnezeu dădea poporului Israel mana proaspătă, El îți va arăta bunătatea de care ai nevoie. Ieremia a spus: ” La aceste lucruri m-am trezit, și am privit; și somnul îmi fusese dulce” (Ieremia 31:26).

Ai încercat vreodată să te rogi când sufereai de lipsă de somn? Înainte ca llie să poată petrece un timp mai lung în rugăciune, îngerul Domnului l-a făcut să doarmă nu o dată, ci de două ori. Să remarcăm contrastul dintre această situație și ucenicii din grădina Ghetsimani care nu s-au putut ruga pentru că li se închideau ochii și adormeau. Este greu să gândești, să simți și să te porți ca Isus când nu ai dormit. De aceea “prea iubiților Lui El le dă “¦ somn”. Poate cel mai spiritual lucru pe care l-ai putea face este să te culci mai devreme și să te trezești proaspăt ca să poți fi gata să împlinești planul lui Dumnezeu pentru tine în această zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.