10 Iulie

2
35

” Domnul este adapostul si sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseste niciodata în nevoi. De aceia nu ne temem, chiar daca s-ar zgudui pamantul, si s-ar clatina muntii în inima marilor. Chiar daca ar urla si ar spumega valurile marii, si s-ar ridica pana acolo de s-ar cutremura muntii.” Ps.46:1-3

Pe o cladire a Fortelor Aeriene Americane din New York, a aparut într-o zi un poster foarte mare pe care era scris sloganul :” Schimbarea aduce progres!”

Dupa ce acest poster a fost citit de multi trecatori care au trecut prin zona, unii si-au exprimat dezacordul fata de cele scrise. Acestia sustineau ca progresul nu este posibil decat prin îmbunatatirea lucrurilor existente. Lucrurile sunt bune asa cum sunt, spuneau ei; trebuie numai sa ne îmbunatatim modul în care le întrebuintam.

Altii însa au fost de acord cu cele scrise, afirmand cu tarie ca numai o schimbare radicala ar aduce o îmbunatatire a situatiei si ar conduce la un adevarat progres.

Ce pozitie adopti tu fata de lucrurile cu care te confrunti ? Esti multumit cu ceea ce ti se întampla si te simti confortabil pentru ca folosesti aceiasi metoda de ani si ani de zile, aplici metoda pasilor marunti, sau esti pregatit pentru schimbari radicale ?

Daca înca nu esti pregatit pentru o schimbare majora, gandeste-te ca în mijlocul acestei lumi pot sa apara fenomene dramatice ce ar aduce schimbari la care nici nu te-ai gandit, iar în anii ce vin anumite lucruri din viata ta se vor schimba indiferent daca vrei sau nu vrei acest lucru !

Viata si societatea nu raman la fel, ci sunt într-o continua schimbare. Unele dintre aceste schimbari vor fi întelese si acceptate, iar altele nu. Esti pregatit sa le tii pasul ?

Este greu sa stii de la început ce este bine sa faci atunci cand intervine o schimbare. De aceia în pragul acestor decizii foarte multi oameni analizeaza argumentele pro si contra, avantajele si dezavantajele acelei schimbari si încearcasa evalueze lucrurile pana în cele mai mici detalii.

Cei ce adopta aceasta strategie, accepta schimbarile numai pe cale rationala. Exista însa o alta categorie de oameni care accepta schimbarile chiar daca nu cunosc toate detaliile lucrurilor care au intervenit în viata lor.

Cand au fost chemati de Dumnezeu sa treaca în Macedonia, Pavel si Sila au acceptat schimbarea intervenita, actionand doar prin credinta. Desi nu au avut marturii concrete despre ceea ce urma sa li se întample, ei au renuntat la planul pe care îl aveau pentru Bitiniasi au mers în Macedonia, alegand sa împlineasca planul lui Dumnezeu.

Pavel si Sila au acceptatschimbarea prin credinta. Cu toate ca au platit chiar de la început un mare pret de suferinte confruntand împotrivirile, alegerea lor a fost însa o binecuvantare atat pentru ei cat si pentru noi cei de astazi, pentru ca prin slujirea lor, vestea Evangheliei s-a raspandit în Europa, si a ajunspana la noi.

Pentru ca nu stiu care sunt deciziile cu care te confrunti, întrebarea mea pentru tine în aceasta zi este: “esti gata pentru o schimbare radicala care sa te conduca sa umbli cu credinciosie în voia lui Dumnezeu ?

Rugaciune. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa cunosc voia Ta si sa hotarasc împreuna cu Tine, pentru ca în alegerile pe care le fac sa nu mai gresesc niciodata. Amin

2 COMENTARII

  1. Dumnezeu se foloseste de slujitori Lui,si ii duce acolo unde El are nevoie de ei,caci prin slujire primim biruintza,asa ca un crestin stie unde este nevoie de El,(si chiar asa de ce sa mergi intr-un loc unde nu ai ce face acolo),fiti treji si ascultatzi de Dumnezeu si nu de oameni.Lasatzi Duhul Sfant sa lucreze.

  2. Predesintele Basescu,in urma tratativelor duse pentru ziaristii romani, spunea

    “nu va duceti in IRAK, daca nu aveti treaba”…

    Vezi pentru ce ai fost echipat, roaga-L pe El sa te indrume spre locurile unde este nevoie de tine si mai mult… roaga-L sa te insoteasca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.