10 Ianuarie

0
44

” Si la aceasta ati fost chemati; fiindca si Hristos a suferit pentru voi, si v-a lasat o pilda, ca sa calcati pe urmele Lui .” I Pet.2:21

Într-o anume zi, directorul unei mari companii petroliere citea Biblia si a ajuns la pasajul din Exod 2:3. În acest text este prezentata încercarea mamei lui Moise, ce cauta o cale prin care sa-l ascunda pe fiul ei de razbunarea lui faraon. Datorita faptului ca cei din Israel se înmulteau foarte repede, faraon a ajuns sa se teama ca acestia i-ar putea deveni potentiali vrajmasi.

Pentru a opri înmultirea poporului si pentru a-i distruge viitorul, faraon a poruncit ca toti copiii de parte barbateasca sa fie aruncati în rîu. Iochebed , a ascuns pe fiul ei timp de trei luni de zile. Pentru ca nu-l mai putea pastra în ascunzatoare, ea a luat un sicrias de papura, pe care l-a uns cu lut si cu smoala, a pus copilul în el si l-a asezat între trestii , pe malul rîului.

Cînd a ajuns la acest pasaj, directorul companiei “Standard Oil”, a recitit textul de mai multe ori si a cautat sa localizeze evenimentele, din punct de vedere geografic. El stia ca acolo unde se gaseste smoala la suprafata , cu siguranta sunt si zacaminte de petrol.

Motivat de aceasta marturisire a Cuvîntului lui Dumnezeu, el si-a trimis inginerii pe teren. Dupa mai multe prospectari, acestia au descoperit mari zacaminte petroliere. În prezent aceasta companie exploateaza aceste zacaminte, extragînd mari cantitati de petrol , din zona în care a fost casa parintilor lui Moise în Egipt !

Sunt doua lectii importante în aceasta întîmplare : Mai întîi experienta directorului ne provoaca sa citim Biblia, indiferent de slujba pe care o împlinim. A doua lectie este însa mult mai practica. Cînd citim Cuvîntul si Dumnezeu ne descopera un anume adevar, trebuie sa fim gata sa lasam totul pentru a-l împlini. Aceasta înseamna a trai si a actiona prin credinta.

Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa strîng Cuvîntul Tau în inima mea si împlinindu-l în fiecare zi, sa pot descoperi binecuvîntarile Tale. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.