10 DECEMBRIE – MÂNA DOMNULUI LA LUCRU

0
50

– “Doamne, deschide-i ochii să vadă” (2 Împărați 6:17] –

Biblia spune: “Slujitorul omului lui Dumnezeu s-a sculat dis-de-dimineață și a ieșit. Și iată că o oaste înconjura cetatea, cu cai și care. Și slujitorul a zis omului lui Dumnezeu: “Ah! domnul meu, cum vom face?” El a răspuns: “Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei.” Elisei s-a rugat și a zis: “Doamne, deschide-i ochii să vadă.” Și Domnul a deschis ochii slujitorului, care a văzut muntele plin de cai și de care de foc împrejurul lui Elisei” (v. 15-17).

Prin puterea lui Dumnezeu, slujitorul a văzut îngeri. Și Dumnezeu te poate ajuta să vezi mâna Lui la lucru în situația prin care treci astăzi. El nu ne promite niciodată să îndepărteze încercările de noi, dar El ne promite să schimbe modul în care le vedem. După ce a enumerat multe din problemele sale, Pavel scrie: “în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit” (Romani 8:37). Noi am prefera o altă formulare. Noi am opta pentru “în afara tuturor acestor lucruri”, dar Pavel spune: “în toate aceste lucruri”.

Soluția nu este să evităm necazul, ci să schimbăm modul în care îl vedem. Dumnezeu întreabă: “cine face pe om “¦ cu vedere?” Apoi răspunde: “Oare nu Eu, Domnul?” (Exod 4:11). Dumnezeu îi îngăduie slujitorului lui Elisei să vadă o armată de îngeri, lui lacov îi îngăduie să vadă o scară care se urca la cer și lui Saul din Tars îi îngăduie să-L vadă pe Isus pe drumul spre Damasc. Orbul i-a spus Domnului Isus: “să capăt vederea” (Marcu 10:51) și a plecat căpătându-și vederea. Astăzi cere-l lui Dumnezeu să-ți îngăduie să vezi mâna Lui în situația prin care treci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.