10 Decembrie

0
59

” Dupa ce au ascultat pe împaratul, magii au plecat. Si iata ca steaua, pe care o vazusera la Rasarit, mergea înaintea lor, pâna ce a venit si s-a oprit deasupra locului unde era Pruncul.” Matei 2:9

Într-o legenda veche din Rusia se povesteste despre o femeie numita Babuska, care la fel ca multi dintre noi era foarte ocupata, cu problemele si responsabilitatile de fiecare zi. Babuska era o femeie careia îi placea ca toate lucrurile din casa sa fie în ordine. De aceea îsi petrecea foarte mult timp aranjând tot ceea ce avea prin gospodarie.

Într-o seara însa în timp ce-si aranja casa, a auzit o bataie în usa. Când a deschis, Babuska a vazut trei oameni îmbracati ca niste printi, care i-au cerut gazduire peste noapte. Acestia au ajuns la casa ei îndrumati de ceilalti sateni, care stiau ca gospodaria si casa sa este cea mai bine îngrijita din întreg satul.

În acea noapte, cei trei printi i-au povestit femeii care i-a gazduit, ca ei urmeaza o stea si merg sa caute un Rege, care tocmai S-a nascut.  Pentru ca au vazut-o foarte interesata, cei trei printi au invitat-o pe Babuska, sa-i însoteasca în acea calatorie.

Aceasta s-a scuzat însa foarte politicos, spunând ca înca nu are un dar potrivit pe care sa-lL ofere Regelui; si mai mult decât atât, mai întâi trebuie sa-si curete si sa-si puna în ordine întrega casa.

În dimineata urmatoare, înainte ca cei trei printi sa porneasca la drum, Babuska i-a asigurat ca li se va alatura în calatorie imediat ce va gasi darul potrivit si va reusi sa-si termine curatenia.

Spre deosebire de altadata, în acea zi, Babuska a reusit sa termine treburile casei mai devereme ca de obicei si chiar sa gaseasca si un dar pe care sa-L ofere noului Rege. De aceea a plecat în graba sa-i ajunga pe printii plecati la drum de dimineata.

Acestia deja calatorisera întreaga zi; dar cu toate acestea , ea nadajduia sa-i ajunga din urma. Pentru ca n-a putut parcurge întreaga distanta înainte de venirea serii, Babuska care s-a ratacit, a începutsa-i întrebe pe toti cei pe care-i întâlnea, daca nu cumva îi vazuse pe cei trei printi. Nimeni însa nu i-a putut da nici un raspuns.

Dupa multe cautari, un drumet foarte obosit, i-a spus ca cei pe care îi cauta au fost vazuti îndreptându-se spre Betleem. Fara sa se mai odihneasca, Babuska a calatorit nopti si zile în sir pâna când în sfârsit a ajuns în Betleem.

Era însa prea târziu. Printii deja plecasera! Iar noul Rege caruia voia sa-i ofere darul pe care l-a pregatit, nu mai era în Betleem.Babuska pierduse ocazia de-a fi împreuna cu printii si de a-L întâlni pe Regele Regilor!

Potrivit legendei, dezamagita ca a pierdut o asa ocazie, din acea zi si pâna la sfârsitul vietii, Babuska a căutat continuu, an de an, a strabatut sat dupa sat, întrebând pe toti cei pe care îi întâlnea :”Unde este regele?”

Ea a trait aceasta dezamagire si povara unei cautari permanente, numai pentru ca s-a trezit prea târziu!

Asemenea acestei femei, sunt multi oameni si astazi care pierd bucuria întâlnirii cu Hristos, pentru ca sunt prea ocupati si au prea multe alte lucruri de facut!

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa caut mai întâi Împaratia Ta, pentru ca la acest Craciun sa traiesc marea bucurie a întâlnirii cu Fiul Tau. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.