10 Aprilie

0
43

“Pe când vorbeau ei astfel, însusi Isus a statut în mijlocul lor, si le-a zis”: “Pace voua”! Luca 24:36

Dennis Waitley a povestit despre un final fierbinte de meci disputat între echipele Penn State si Miami, care s-au întâlnit într-o disputa decisiva pentru câstigarea titlului national.

Echipa Penn State, a câstigat cu scorul de 13-10, printr-un gol marcat în ultima faza a meciului. În acele ultime secunde ale meciului, toti jucatorii acestei echipe s-au napustit ca un uragan, într-un efort disperat, asupra celor din Miami, pentru a înscrie si-a câstiga partida.

Surprinsi de acest atac, jucatorii din Miami, au ramas parca paralizati, si niciunul dintre ei n-a mai avut puterea de-a face ceva, pentru a opri acea ofensiva. Inainte însa ca ei sa se trezesca, dupa ce a fost înscris ultimul gol, s-a auzit si fluierul final.

În acele momentele de euforie, traite de echipa Penn State, camerele de luat vederi s-au îndreptat însa spre fiecare jucator al echipei din Miami, care înmarmuriti de rezultat, nu voiau sa paraseasca terenul, pentru ca nu puteau sa creada ca au pierdut în ultima secunda a meciului , iar dupa gol s-a încheiat si partida.

Cred ca dupa moartea pe cruce a Domnului Isus, si ucenicii Sai, au trait aceeasi nedumerire. Ucenicii au ajuns sa traiasca un adevarat soc, pentru ca nu le venea sa creada ceea ce s-a întâmplat cu Învatatorul lor, si cum de-a fost posibil ca tocmai El, sa piarda în ultimile clipe ale misiunii Sale. Paralizati de frica, ucenicii s-au adunat în spatele usilor încuiate si-a geamurilor astupate, fara sa stie care le va fi viitorul.

Împovarati de realitatea înfrângerii si de durerea esecului, cu siguranta ca în acele nopti, niciunul dintre ei n-a putut sa doarma. În acele clipe de nedumerire si framântare însa, însusi Domnul Isus, a aparut între ei, spunându-le: “Pace voua”. Dupa acest salut, Domul le-a aratat mâinile si picioarele Sale, pentru ca ucenicii sa-L poata identifica.

Nu stiu însa daca vreunul dintre ucenici ar fi raspuns la acest salut, pentru ca la masura fricii pe care o traiau, în acele momente pentru ei s-au mai adaugat si multe întrebari: “Cum de-a stiut Domnul locul unde ne-am ascuns”? “Cum de-a ajuns El între noi, daca usile sunt încuiate”? “Ce ne va spune acum, stiind ca toti L-am parasit si n-am facut nimic pentru a împiedica ultimul atac”?

În ciuda acestor framântari, Domnul era însa în mijlocul lor, anuntându-i ca El este câstigatorul. Desi a trebuit sa treaca prin moarte si mormânt, Hristos a înviat! si biruinta lui este finala ! Ce eliberare! În acele momente ale întâlnirii cu Domnul, din viata ucenicilor a disparut frica si durerea înfrângerii si-au început sa traiasca cu totii, bucuria victoriei!

Traiesti aceeasi bucurie, la sarbatoarea Invierii?

Rugaciune: Doamne Isuse; vino si-n mijlocul descurajarilor din sufletul meu si daruieste-mi pacea Ta, pentru ca sa pot trai împreuna cu Tine, bucuria biruintei. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.