1 MARTIE – FII TU ÎNSUTI!

0
39


-“Deoarece avem felurite daruri”
(Romani 12:6)-

El a vrut să dirijeze, dar stilurile lui nu funcționau. În timpul pasajelor mai lente, se ghemuia foarte jos. La pasajele mai puternice, făcea sărituri în aer, strigând chiar către orchestră. Avea memorie slabă. Odată a uitat că spusese orchestrei să nu repete o anumită arie. În timpul con­certului, când s-a întors ca să repete acea secțiune, instrumentiștii au cântat înainte, așa că el a oprit piesa, strigând: “Stop! Greșit! Nu merge așa! Reluăm! Reluăm!”

La propriul său concert de pian, el a încercat să dirijeze de pe scaunul de la pian. La un moment dat, a sărit de pe scaun dând jos lumânările de pe pian. La un alt concert l-a lovit pe un tânăr corist. În timpul unui pasaj mai lung și delicat, a sărit pentru a da semnalul unei intrări mai zgomotoase, dar nu s-a întâm­plat nimic pentru că pierduse măsura și a dat semnalul prea devreme. Când i-a slăbit auzul, muzicienii au încercat să-i ignore dirijatul și își ascultau intrările de la primul violonist. În cele din urmă, ei l-au rugat să meargă acasă și să renunțe la dirijat, ceea ce a și făcut. Cine a fost el? Ludwig van Beethoven. Omul pe care mulți îl consideră cel mai mare compozitor al tuturor tim­purilor a învățat că nimeni nu poate stăpâni toate meșteșugurile.

Biblia spune: “Deoarece avem felurite daruri, după harul care ne-a fost dat”. Așa că depistează-ți darul și dezvoltă-l. Acest lucru te poate intimida, mai ales dacă ți-ai petrecut viața căutând aprobarea oamenilor care nu pot să ți-o dea. Nu-ți mai trăi viața ca pe o luptă de a fi ceva ce nu ai fost creat să fii. Dumnezeu te-a făcut așa cum ești; când încerci să fii altfel, cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să fii numărul doi. Așadar fii tu însuți; la urma urmelor, cine este mai calificat decât tine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.