09 August

0
40

” Un Samaritean, care era în calatorie , a venit în locul unde era el, si cînd l-a vazut , i s-a facut mila de el “. Luca 10:33

Clara Barton , a fost o assistenta medicala care pentru a-i ajuta pe cei raniti, s-a oferit sa mearga pe front în mod voluntar. Ea a ajuns la un spital de campanie, într-o zi de duminica. A început lucrul imediat si nu s-a oprit nici în orele tîrzii de noapte. Oboseala n-a împiedicat-o de a curati si pansa ranile unui soldat, în timp ce încuraja si îmbarbata pe un altul.

Nici nesiguranta vietii , n-a înspaimîntat-o : Chiar si atunci cînd un grup de rebeli s-a apropiat de locul unde era spitalul , iar sueratul gloantelor din confruntarea cu acestia se auzea tot mai tare, Clara, si-a continuat slujba. Ea nu s-a oprit din munca, nici atunci cînd toti ceilalti medici au mers sa apere spitalul.

Cînd unul dintre ofiteri a anuntat ca spitalul trebuie evacuat , pentru ca nu mai sunt în siguranta, Clara le-a spus : “eu pot sa calaresc; de aceea voi ramîne sa pansez ranile celor ce nu se pot deplasa , înca o ora “!

Vazînd curajul si dedicarea acestei asistente, ofiterul a acceptat ca ea sa mai ramîna o ora în plus, în urma convoiului care s-a retras , pentru a-si continua slujba.

Esti gata sa-ti împlinesti slujba cu aceeasi daruire ? Poti sa risti înca o ora, pentru a-i sluji pe cei în suferinta ? Cînd gloantele suerau pe deasupra capului acestei asistente , ea a decis sa mai ramîna o ora în plus, pentru a bandaja înca un ranit ! Care ar fi fost decizia ta în astfel de situatii ?

Cînd “Bunul Samaritean ” s-a apropiat ca sa-l îngrijeasca pe cel cazut între tîlhari, a fost gata sa riste pentru înca o ora ! El a acceptat riscul de-al ajuta pe acest om , desi nu-l cunostea si nici nu stia cît de departe sunt tîlharii care l-au jefuit. Omul cazut putea fi o capcana a tîlharilor în care ar fi putut sa cada. Dar Bunul Samaritean , a fost gata sa-si sacrifice timpul si sa împarta cu cel în suferinta din bunurile sale atît de necesare pentru calatorie, cu pretul oricarei jertfe.

A fost gata sa mearga pe jos , pentru ca altcineva sa-i calareasca magarul. A stat toata noaptea la capatîiul unui necunoscut, iar dimineata a fost gata sa plateasca pentru un om care nu avea de unde s-i dea înapoi.

Sunt situatii în care cineva trebuie sa-si asume riscul ! Te poti numara printre acestia ?

Rug. Doamne Dumnezeule;ajuta-ma sa fiu gata pentru slujire, asumîndu-mi orice risc.Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.