08 Iulie

1
30

” Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu;singurul Lui Fiu, care este în sînul Tatalui,Acela L-a facut cunoscut .” Ioan 1:18

George Reedy secretarul lui Lyndon Jonson, presedintele unei agentii de presa , l-a convins pe seful sau, ca n-ar trebui sa aiba un asistent mai tînar de 40 de ani , care sa nu fi trait o dezamagire majora în viata.

Fara aceasta vîrsta a maturitatii si fara o experienta a dezamagirii, Reedy credea ca astfel de oameni pusi într-o pozitie de putere, vor gîndi despre ei ca sunt mici dumnezei.

Afirmatia lui Reedy are o mare doza de realitate, pentru ca un succes prea mare obtinut devreme în viata, are tendinta sa ne maguleasca. În acele momente începem sa credem despre noi ca suntem cei mai destepti si începem sa contam mai degraba pe abilitatile noastre , decît pe o munca asidua. Si mai rau decât atât; începem sa contam mai mult pe noi însine , decît pe Dumnezeu si ajutorul pe care El ni-l poate oferi.

Cu totii stim însa, ca pentru noi, o contributie mai mare decât reusitele, a avot-o esecurile !

Allan Woody , regizorul care a produs cele mai multe filme clasice, a clacat la examenul de prezentare a productiei sale, pentru diploma de la City College din New York. Leon Uris, scriitorul celei mai populare nuvele a acestui secol, intitulata “Exodus”, a cazut de 3 ori la limba englezaîn liceu. Toti cei care am realizat ceva în viata, stim ce înseamna caderile ! Pentru ca un esec din vremea de început a carierei, poate avea o contributie majora pentru succesele de mai tîrziu.

Pentru ca în viata noastra sunt momente cînd ne departam de Dumnezeu; învatam noi oare din gustul amar al acestor experiente , sa fim tot mai aproape de El ?

Rug. Dumnezeul pacii; ajuta-ma sa învat din esecurile cauzate de egoismul meu si din pretul pe care l-am platit pentru pacatele savârsite , pentru a redescoperi savoarea momentelor de partasie cu Tine . Amin

1 COMENTARIU

 1. Chiar daca ni se para cateodata ca Dumnezeu ne-a parasit, trebuie sa stim ca El este mereu cu noi, asa cum a promis, il putem vedea in creatia Lui DESAVARSITA, in orice floare, in ochii fiecarui copil.
  Am scris urmatoarele ganduri, gandindu-ma cat de maret e Dumnezeu….iubirea Lui pentru mine m-a coplesit.
  Privind la cerul instelat, Doamne nu pot decat sa-ti multumesc pentru ca esti un Creator desavarsit. Astrele ceresti oglindesc maretia Ta , sunt coplesita de beatitudinea naturii, pentru ca stiu ca Tu le-ai facut pe toate.
  Privind marea, albastrul nesfarsit ce-mi sta in fata, Doamne eu nu mai am cuvinte sa exprim ceea ce simt, inima imi tresalta la auzul valurilor ce se izbesc de stanci”¦pentru ca stiu ca Tu esti acolo.
  Uitandu-ma la florile ce raspandesc parfum imbietor, recunosc Doamne ca Tu esti Minunat, si te slavesc pentru ca pot vedea minunatiile faurite de Tine.
  Urmarind vietuitoarele ce le-ai creat: pasarile cerului ciripind un cantec spre slava Ta, taratoarele prosternandu-se la piciarele Tale, cum pot eu, Doamne, sa nu te glorific si sa nu-ti aduc marirea si cinstea pe care o meriti!! Ca un vultur care se inalta triumfator inspre cer, tot asa vrea si sufletul meu sa se inalte la Tine!
  TU esti TOTUL, si de aceea inima mea vrea sa-ti cante nencetat. Tu deschizi ochii orbilor, dai hrana celor ce n-au, ne cunosti pe dinafara si pe dinlauntru”¦..nimeni, nimeni Doamne nu poate sta in picioare in fata Ta.
  Esti CALEA, ADEVARUL si VIATA, DRAGOSTE, NADEJDE, LUMINA, PACE, BUNATATE, SPERANTA si IERTARE”¦esti TOTUL Doamne, si de-aceea sufletul meu se inchina numai Tie, Doamne Isuse.

  Uitandu-ma la toate ce-ai creat
  Dupa planul Tau asa de minunat,
  Ti-aduc o Doamne a mea recunostinta,
  Viata mea toata si a mea vointa.
  Amin

  Larisa Cojocariu ( 9.01.2007)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.