09 Octombrie

0
43

“Cunoastem ca iubim pe copiii lui Dumnezeu prin aceea ca iubim pe Dumnezeusi pazim poruncile Lui. Caci dragostea de Dumnezeu sta în pazireaporuncilor Lui. I Ioan 5:2-3

Exista un mit în cultura umana prin care se afirma ca dragostea vine de lasine. Este mai greu pâna ce dragostea este provocata, dupa acest moment,  dragostea vine în mod natural. Acest mit nu prezinta însa adevarul! Pentrua experimenta adevarata dragoste, trebuie sa lucram din greu, pentru aîntemeia si-a întretine bune relatii.

Cu câtiva aniîn urma, biblioteca Harry Truman, a dat publicitatii1.300 de scrisori descoperite recent, pe care presedintele SUA, le-a scrissotiei sale în ultimii 50 de ani. În toti acesti ani, presedintele HarryTruman si-a pastrat un obicei de a-i scrie sotiei sale, cîte o scrisoare înfiecare zi cînd nu erau împreuna.

Presedintele a ramas credincios acestei hotarãri si atunci când eraantrenat în afaceri, sau trebuia sa paraseasca Washingtonul, pentruprobleme politice. Presedintele n-a uitat sa scrie o scrisore sotiei salechiar si atunci când aceasta mergea doar pentru cîteva zile la parintii saidin Independence.

Urmarind aceste scrisori, analistii au cautat sa afle secrete alediplomatiei economice si politice, ale celui mai influent lider american.  Noi însa trebuie sa observam dedicarea acestuia fata de sotia sa. Presedintele Statelor Unite si-a gasit timp printre multele problemepolitice pe care le avea, sa se aseze la masa si în liniste, sa-i scriesotiei sale, atunci când aceasta nu era împreuna cu el, o scrisoare .

Ce motivatie mai poti gasi, daca n-ai procedat în acelasi fel ? Dragosteacere jertfa!

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; mareste-mi masura dragostei pentru Tine si semenii mei, ajutându-ma sa le-o pot dovedi prin ceea ce fac pentru ei în fiecarezi. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.