09 Martie

2
31


” Isus vorbise despre moartea lui, dar ei credeau ca vorbeste despreodihna capatata prin somn. Atunci Isus le-a spus pe fata:”Lazar a murit.”

Pentru ca Lazar împreuna cu surorile sale, Marta si Maria, au fost prieteni apropiati ai Domnului Isus, în timpul misiunilor Sale, Domnul Isus S-a oprit deseori ca sa-i viziteze, petrecând momente deosebite în casa lor.

Într-o zi însa în care Domnul Isus predica în sudul Iudeii, cineva L-a anuntat ca Lazar este foarte bolnav, aprope de moarte. Ne-am astepta ca în acele momente Domnul Isus sa fi lasat totul si sa se îndrepte în graba spre casa prietenilor Sai.

El îi vindecase pe multi alti bolnavi de bolile lor, cu cât mai mult ar fi trebuit sa-l vindece îndata si pe prietenul Sau. În loc însa sa se îndrepte în graba spre Betania, Domnul Isus a mai ramas în zona în care era alte doua zile.

Cum v-ati simti daca vi s-ar întâmpla sa ajungeti la spital la “urgente” si doctorul care va este si prietenul cel mai bun, ar veni sa va consulte dupa 48 de ore?

Desi a întârziat în a da un raspuns pe care cei mai multi îl asteptau, prin declaratia:” acesta boala nu este spre moarte ci spre slava lui Dumnezeu”, Domnul Isus a anuntat ca nu este nepasator de ceea ce se întâmpla si ca va face o lucrare mult mai mare.

Desi atunci când a ajuns în Betania, Lazar era deja înmormântat de patru zile, Domnul Isus l-a înviat. Aceasta minune ne arata ca Fiul lui Dumnezeu poate sa daruiasca viata, chiar si atunci când pe cei iubiti trebuie sa-i ridice din mormânt.

Rugaciune: Doamne Isuse; pentru ca raspunsul Tau vine întotdeauna la vremea potrivita, ajuta-ma sa ma încred în Tine si sa astept cu rabdare. Amin.


2 COMENTARII

 1. Femeile crestine ortodoxe pregatesc pe 9 martie colaci in amintirea saracului Lazar (altul decat cel din meditatia aceasta), care se pare ca tinjea dupa mancarea de la masa bogatului.

  Luca 16:22-23
  Cu vremea saracul a murit; si a fost dus de INGERI in SANUL lui Avraam. A murit si bogatul, si l-au ingropat
  Pe cand era el în Locuinta mortilor, in chinuri, si-a ridicat ochii in sus, a vazut de departe pe Avraam, si pe Lazar în sanul lui.

  E drept ca Isus vorbeste in pilde de cele mai multe ori cu oamenii pentru ca acestia sa priceapa cum este imparatia cerurilor si care este calea spre ea.
  Pare a fi o parabola si povestirea cu saracul Lazar, insa stim ca Biblia se implineste in cel mai mic amanunt.
  E linistitor sa stim ca cei care au plecat de pe pamant impacati cu ei si cu Dumnezeu, in realitate au un loc placut, plin de lumina si dragoste, locul despre care Isus vorbeste chiar inainte sa invinga moartea si boldul mortii.
  ISUS spune deslusit ca cei care primesc iubirea venita de Sus si o dau mai departe si sunt cinstiti chiar si in cele mai mici lucruri SUNT ASTEPTATI IN CORTURILE VESNICE, pana cand vor mosteni CERUL.

 2. La Dumnezeu totul e posibil si la cuvantul lui totul ia finta,asteptati un cuvant de la Isus si veti vedea ce minuni desfasoara intre voi.Marcu 11;24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.