09 Iunie

0
44

“Dacă este cu putință, întrucît atîrnă de voi, trăiți în pace cu toți oamenii.” Rom.12:18

Toleranta este un cuvînt foarte folosit în cultura noastra. Lumea ne învata astazi mai mult ca oricînd ca ar trebui sa fim toleranti si sa acceptam credinta si comportamentul celorlalti oameni, indiferent de ceea ce ei numesc a fi adevarul.

Îngaduinta depre care ne învata apostolul Pavel în capitolul 12 al epistolei catre Romani este însa un alt fel de toleranta. Desi ne încurajeaza sa nu facem deosebire între oameni, apostolul Pavel nu ne sugereaza o toleranta extrema, mergînd pîna acolo încît sa-i acceptam si pe acei care nu sînt de acordcu adevarul revelat de Cuvîntul lui Dumnezeu.

Însusi Domnul Isus a fost îngaduitor si i-a acceptat chiar si pe cei ce gîndeau diferit fata de adevarul pe care El îl propovaduia. Nu i-a atacat si nici nu le-a adresat insulte personale, de aceea si noi trebuie sa-I urmam exemplul. Pentru îngaduinta, asa cum ne-a aratat si Domnul Isus, exista însa o limita.

În lumea în care traim, Satan a deturnat conceptul de toleranta sugerînd ca ar trebui sa acceptam si chiar sa si îmbratisam tot ceea ce lumea încearca sa ne prezinte a fi adevarul.  În fata acestei curse a celui rau daca este pus în joc adevarul lui Dumnezeu, nu trebuie sa dovedim însa niciun fel de toleranta si nici sa nu acceptam niciun fel de compromis.

Chiar daca trebuie sa aratam îngaduinta si acceptare fata de oameni, trebuie sa fim intoleranti cu pacatul si cu orice învatatura care neaga adevarul lui Isus Hristos!

În aceasta zi te încurajez sa stai ferm lînga adevarul pe care Dumnezeu ni l-a prezentat prin Cuvîntul Sau, indiferent de cît de nepopular a-i fi considerat de oamenii acestei lumi si nu lasa ca opiniile generale sa-ti schimbe credinta inimii.

CA URMAS AL LUI HRISTOS, ESTI CHEMAT SA APERI ADEVARUL INDIFERENT DE CÎT DE NEPOPULAR AI PUTEA SA AJUNGI ÎN OCHII LUMII!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.