08 Iunie

0
31

“Domnul a zis: ,Aruncă-l la pămînt.’ El l-a aruncat la pămînt, și toiagul s-a prefăcut într-un șarpe. Moise fugea de el.  Domnul a zis lui Moise: ,Întinde-ți mîna, și apucă-l de coadă.’ El a întins mîna și l-a apucat; și șarpele s-a prefăcut iarăși într-un toiag în mîna lui.” Ex. 4:3-4

Daca ai ajuns în situatia sa depinzi total de Dumnezeu, în aceasta zi as dori sa te felicit, fiindca aceasta este starea în care Dumnezeu asteapta sa fii.

Atunci cînd am ajuns sa nu mai avem nicio alta alternativa decît sa depindem de Dumnezeu, sîntem gata sa si ascultam si sa-L urmam pe Dumnezeu indiferent de ceea ce El ne cere.

Cînd Dumnezeu i-a cerut lui Moise sa prinda de coada toiagul prefacut în sarpe, Moise si-a pus viata în mîinile Domnului. El L-a ascultat pe Dumnezeu si a aruncat toiagul pe care îl avea în mîna, iar cînd toiagul s-a prefacut în sarpe, la porunca lui Dumnezeu el l-a apucat de coada. Cînd a facut acest lucru, sarpele s-a transformat înapoi în toiag.

Daca altcineva ar fi încercat sa faca acelasi lucru cu un sarpe, fara sa-i fi poruncit Dumnezeu sa-l prinda de coada, cu siguranta ca ar fi avut o surpriza neplacuta!

Dar de ce i-a cerut Dumnezeu lui Moise sa-si riste viata? Dumnezeu i-a cerut lui Moise sa faca aceasta minune pentru a-l învata ce înseamna o dependenta totala de El. El i-a cerut sa arunce în tarîna toiagul pe care îl purta în mîna, pentru a-l învata sa nu se încreada în nimic altceva, decît în Dumnezeu.

Si noi avem deseori anumite lucruri în mîinile noastre, care ne pot împiedica sa avem o dependenta totala fata de Dumnezeu. Aceste lucruri pot fi posesiunile materiale, prietenii sau cunostintele noastre. Indiferent însa care sînt lucrurile în care am putea sa ne punem încrederea, trebuie sa le aruncam în tarîna si sa le lasam sa plece, pentru ca apoi Dumnezeu sa ne poata folosi asa dupa cum El voieste.

Care sînt lucrurile pe care te sprijini în aceasta zi privind siguranta vietii tale? Daca aceste lucruri te împiedica sa depinzi total de Dumnezeu, te îndemn sa le arunci în tarîna si sa te încrezi deplin în Domnul!

AI AJUNS LA O COMPLETA DEPENDENTA DE DOMNUL SAU TE MAI ÎNCREZI SI ÎN ALTE LUCRURI?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.