„Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze”
(Proverbe 22:6)

Ca părinte, fie accelerezi, fie înăbuși darul copilului tău. Biblia spune: „învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, și când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea (v. 6). Asta nu înseamnă că dacă îl așezi pe copil pe calea dreaptă el nu o va părăsi niciodată. Nu, mântuirea este lucrarea Iui Dumnezeu (vezi 1 Corinteni 3:6).

Așadar, ce vrea să spună acest verset? O altă versiune a traducerii Bibliei spune: „învață pe copil calea pe care trebuie s-o învețe (și să-și păstreze darul sau aptitudinea)”. Să remarcăm cuvântul „aptitudine”. Ca părinte, tu ții arcul, iar copilul tău este săgeata. Așa că, roagă-te pentru ajutorul lui Dumnezeu ca să poți recunoaște calitățile și darurile copilului tău și îndreaptă-l spre „calea pe care trebuie s-o urmeze”.

De fapt, Dumnezeu l-a pregătit pe copilul tau, stabilindu-i dinainte calitățile si l-a așezat pe o traiectorie, după care ti-a dat ție un proiect de cercetare pe o durată de optsprezece ani!

Așadar, întreabă-te: „Ce îl diferențiază pe copilul meu?” Tendințele copilăriei anticipează deseori abilitățile maturității. Citește-le. Înțelege-le. Afirmă-le. Aplaudă-le. Gândește-te la viața lui losif. La șaptesprezece ani el a avut vise și vedenii în care el însuși era lider (vezi Geneza 37:2-10). Ca adult, a interpretat visele lui Faraon si a ajuns să conducă poporul (Geneza 40-41).

Când era doar un băiat, David a dat dovadă de două calități: curajul în luptă și talentul muzical. Mai târziu, a ucis un leu și un urs (vezi 1 Samuel 17:34-37). A fost un cântăreț la harpă înzestrat (vezi 1 Samuel 16).luptele și muzica au dominat viața lui ca adult și sunt lucrurile pentru care este ținut minte si astăzi. Așadar, străduiește-te sa înțelegi, să apreciezi și să canalizezi unicitatea copilului tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.