09 Ianuarie

0
36

“Prin credinta a fost ascuns Moise trei luni de parintii lui, cand s-a nascut: pentru ca vedeau ca era frumos copilul, si nu s-au lasat inspaimantati de porunca imparatului.

Prin credinta Moise, cand s-a facut mare, n-a vrut sa fie numit fiul fiicei lui Faraon,
ci a vrut mai bine sa sufere impreuna cu poporul lui Dumnezeu decat sa se bucure de placerile de o clipa ale pacatului.

El socotea ocara lui Hristos ca o mai mare bogatie decat comorile Egiptului, pentruca avea ochii pironiti spre rasplatire.
Prin credinta a parasit el Egiptul, fara sa se teama de mania imparatului ; pentruca a ramasneclintit, ca si cum ar fi vazut pe Cel ce este nevazut”. Evrei 11 :23-27

Daca vrei sa ai o credinta învingatoare, este important sa-ti amintesti de Cuvantul luiDumnezeu care spune : « “¦oricine este nascut din Dumnezeu, biruieste lumea ; si ceea ce castiga biruinta asupra lumii, este credinta noastra. » I Ioan 5 :4

Moise a fost un om al credintei. Unul din lucrurile care au facut ca el sa creasca în credinta, a fost dorinta lui hotarata de a sta deoparte fata de lumea din jurul sau.

Cand Faraon a încercat sa-l convinga sa se închine lui Dumnezeu ramanand în Egipt, Moise l-a refuzat categoric. El stia caEgiptul era tara robiei si ca poporul sau nu s-ar fi putut închina niciodata în libertate acolo.

Acesta este compromisul pe care diavolul încearca sa ni-l sugereze si astazi. Elvrea sa ne comportam ca niste oameni religiosi, sa aratam evlaviosi, dar sa ramanem în tara robiei, nesocotindastfel planul lui Dumnezeu, pentru ca nu cumva sa ascultam de Dumnezeu sau sa ne încredem în El.

În ciuda acestor sugestii, trebuie sa iesim din mijlocul lumii si sa stam deoparte cu Dumnezeu.

Încrezandu-ne deplin în Dumnezeu, nu numai ca vom birui lumea, dar vom dobandi si o credinta prin care vom învinge orice furtuna a vietii.

CU CAT TE VEI DEPARTA MAI MULT DE LUME, CU ATAT MAI MULT VEI CRESTE ÎN CREDINTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.