09 Ianuarie

0
56

” Scoala-te, lumineaza-te! Caci lumina ta vine, si slava Domnului rasare peste tine. Caci iata, întunericul acopere pamîntul, si negura mare popoarele;dar peste tine rasare Domnul, si slava Lui se arata peste tine. Neamuri vor umbla în lumina ta, si împarati în stralucirea razelor tale. “Isaia 60:1-3

Cîndva în jurul anilor 1770-1780, un om din Carolina de Nord, numit John Morris si-a construit o casa în Rutherfordton. Folosind doua pietre de cremene, el si-a aprins un foc în semineu. Impresionat de felul cum focul a înviorat atmosfera casei, Moris a hotarît sa pastreze acel foc sa arda continuu. De aceea cu o deosebita atentie, s-a îngrijit ca focul sa nu se stinga niciodata.

Mai mult decît atît; atunci cînd a construit o casa noua pentru fiul sau, a luat un carbune din focul din semineul casei sale si a aprins focul si-n noua casa. Mîndri de aceasta realizare, membri familiei Morris, au hotarît sa pastreze focul aprins din generatie în generatie, în onoarea tatalui si-a bunicului lor.

În anul 1920, din întreaga familie Morris, a mai ramas numai un singur urmas direct, ce era stra ““stra- stra-nepot a lui John Morris, numit William Morris. Acesta era în vîrsta de aproape 80 de ani, nu se casatorise si nici nu avea nici un urmas.

Prin multe încercari William a dorit sa-i determine pe cei ce-i erau rude mai îndepartate sa pastreze traditia familiei si sa nu lase focul sa se stinga . Dar niciunul dintre acestia n-au fost gata pentru a lua acest angajament. Auzind de framîntarea batrînului, un vecin de-al acestuia l-a vizitat si s-a angajat sa pastreze el focul sa arda si în generatiile
urmatoare.

La moartea lui William Morris, în anul 1948, trecuse deja mai mult de 170 de ani de cînd focul a fost aprins si-a ars continuu. În anul 2007, noi suntem chemati sa pastram aprins un foc care a început sa arda cu mai mult de 2000 de ani în urma. Au trecut razboaie, revolutii, iar pe scena lumii au venit si au trecut la fel de repede, curente filozofice si miscari religioase; dar flacara aprinsa de Hristos, nu s-a stins. Aceasta lumina a stralucit continuu în întuneric.

Este rîndul tau în acest nou an sa te îngrijesti ca nu cumva aceasta flacara sa se stinga. Vei fi gata sa-ti împlinesti aceasta slujba ?

Rugaciune: Doamne Isuse; iarta-ma pentru timpul cînd n-am fost o adevarata lumina si da-mi putere ca în noul an, sa am grija ca lumina aevarata aprinsa în inima mea sa arda continuu. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.