09 August

1
40

” Veniti la Mine, toti cei truditi si împovarati si Eu va voi da odihna.  Luati jugul Meu asupra voastra, si învatati de la Mine, caci Eu sunt blîndsi smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre. Caci jugulMeu este bun, si sarcina Mea este usoara:” Mat.11:28-30

Într-un desen animat a fost prezentat un pod a carui limita maxima degreutate era de 8 tone. La un moment dat pe acest pod a ajuns sa treaca uncamion pe care era inscriptionata aceiasi greutate de 8 tone. Cînd acestcamion a ajuns la jumatatea podului, un porumbel s-a asezat pe prelata. Înacel moment, podul s-a rupt si camionul s-a prabusit în mijlocul rîului.  Acel pod fuseseconstruitpentru a sustine numai 8 tone. De aceea atuncicând pe el a ajunsun camion ce avea aceiasi greutate n-a mai putut sustineîn plus, nici chiar greutatea unui porumbel !

Cu sigurantaca aceasta întâmplare se întîlneste numai în deseneleanimate.În realitateînsa nu se poate întîmpla asa ceva. Cele mai multepoduri vor rezista peste greutatea limita admisa, chiar daca s-ar aseza peprelata camionului si un stol de porumbei. Estedemn de subliniat însafaptul ca fiecare pod are o limita de greutate si un punct de rupere, încare si greutatea unui porumbel este prea mare.Nu greutatea porumbeluluieste aceea care a rupt podul, ci greutatea tirului care îl traversa.

Si noi avem probleme cu porumbeii ; nu-i asa?  Acestia reprezintaacelemomente cînd ne întîlnim cu situatii cînd spunem : “Asta este deja preamult”! Atunci când viata noastra este încarcata cu probleme siresponsabilitati pîna la limita maxima, devenim furiosichiar si împotrivalucrurilor neînsemnate. Dar nu aceste lucruri marunte sunt adevaratelepoveri . Ci marea încarcatura pe care deja o purtam !

Deoarece fiecare persoana are o limita maxima a poverii pe care o poatepurta, pentru ca sa nu ne prabusim sub poverile vietii,  trebuiesa lasamtoate îngrijorarile noastre la picioarele Domnului Isus.

Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa las orice povara la picioarele Tale,  pentru ca sa nu ajung niciodata la limita maxima si sa ma prabusesc subgreutatea lucrurilor neînsemnate. Amin

1 COMENTARIU

  1. Asa e,doar Domnul Isus si doar intariti de El putem trece peste micile sau marile obstacole care ne apar in viata si care se interpun drumului catre Tatal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.