08 Noiembrie-DOMNUL ȘTIE UNDE EȘTI

0
51

“Domnul are trebuință de el” (Luca 19:34)

Luca notează: “Isus a trimis pe doi din ucenicii Săi, și le-a zis: “Duceți-vă în satul dinaintea voastră. Când veți intra în el, veți găsi un măgăruș legat pe care n-a încălecat nimeni niciodată: dezlegați-l, și aduceți-Mi-l. Dacă vă va întreba cineva: “Pentru ce-l dezlegați?” să-i spuneți așa: “Pentru că Domnul are trebuință de el” (v. 29-31).

Cine ar bagă în seamă un măgăruș legat de un copac, într-un sat în care părea că nu se întâmplă niciodată nimic? Isus! În cea mai aglomerată săptămână din viața Sa, pe drum spre Ierusalim unde avea să moară, El s-a oprit pentru un biet măgăruș, spunând: “Aduceți-Mi-l”. Putem învăța o lecție de aici. Domnul Isus știe unde te afli astăzi și, la vremea potrivită, El te va chema. Să remarcăm cuvintele: “un măgăruș legat pe care n-a încălecat nimeni niciodată”.

Pentru că era prea mic sau poate că nimeni nu a pus mare preț pe el vreodată. Când Dumnezeu are un plan pentru viața ta, El nu e influențat de cei ce te trec cu vederea sau care te subestimează. Să remarcăm și expresia “un măgăruș legat”. Poate ești legat de lucruri legitime, cum ar fi întreținerea unei familii sau păstrarea unui loc de muncă. Sau poate ești legat de lucruri nelegitime despre care nu poți nici măcar să pomenești. Oricum ar fi, Dumnezeu le știe, iar El este mai mare decât problema ta.

Să remarcăm cuvintele: “Dacă vă va întreba cineva: “Pentru ce-l dezlegați?” să-i spuneți așa: “Pentru că Domnul are trebuință de el”. Să înțelegem un lucru: nici prietenii tăi, nici dușmanii nu-ți controlează viitorul ““ numai Dumnezeu. De cât timp stătea măgărușul legat de copac? De câteva zile? De câteva săptămâni? De câteva luni? Nu știm. Dar un lucru e cert, când Domnul spune: “Dezlegați-l și aduceți-Mi-l”, se pornește cronometrul și planul Său pentru viața ta începe să prindă contur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.