08 Noiembrie

2
32

” Va dau o porunca noua; sa va iubiti unii pe altii;cum v-am iubit Eu,  asa sa va iubiti si voi unii pe altii.” Ioan 13:14

O mama a povestit o surpriza deosebita pe care copiii ei i-au pregatit-o laziua ei de nastere. În dimineata acelei zile, copiii ei aflati la vârstaadolescentei, i-au cerut mamei lor sa nu se trezeasca dis de dimineata , cisa ramâna în pat pâna mai târziu.

În timp ce astepta în pat, mama a simtit venind de la bucatarie, miros desunca si oua prajite. În acele momente ea a crezut ca fii ei îi vor aducemicul dejun la pat în dormitor.

Dupa mai multe momente de asteptare, în care usa dormitorului a ramas tottimpul închisa, mama s-a hotarât într-un târziu sa coboare în sufragerie.  Când a ajuns la capatul scarilor, ea i-a vazut pe fiii ei sezând amândoi lamasa , având fiecare câte o farfurie plina cu ochiuri si sunca prajita.

În acele momente, unul dintre ei s-a întors spre ea si i-a spus: mama;aceasta-i surpriza pe care ti-am pregatit-o de ziua ta; ne-am facut singurimicul dejun!”

Suna socant; nu-i asa? Care erau asteptarile mamei si ce i-au oferit copii!

Cu toate ca nu i s-a împlinit ceea ce astepta, mama a ramas tot mama. Deaceea, a mers la fiecare dintre fiii ei, i-a mângaiat si i-a sarutat pecrestet, multumindu-le pentru surpriza!

Chiar daca a trebuit sa-si pregateasca singura micul dejun, acea mama adovedit o dragoste fara margini fata de fiii ei, fiindca i-a iubit si atuncicând asteptarile nu i-au fost împlinite.

Pasajul biblic de astazi, contine o porunca a Domnului Isus facuta înaintede a merge la cruce. Mergând spre cruce, El avea sa-L glorifice pe Tatal,  aratându-ne prin ascultare si supunere o dragoste desavârsita. În acestcontext, dupa ce El însusi S-a dovedit a fi un bun exemplu, ne poruncestesa avem si noi aceeasi masura de dragoste, chiar daca nu ne sunt împlinitetoate asteptarile.

Rugaciune: Doamne Isuse; pune si-n inima mea dragostea Ta, pentru ca sa pot dovedituturor ca iubirea mea pentru Tine este reala. Amin.

2 COMENTARII

  1. Dincolo de orice cuvinte, de orice trairi,de orice ganduri, de orice lucru efemer care ar putea exista ramane si va fi in infinit una singura si anume:DRAGOSTEA Daca o deti inseamna ca ai totul; ea se manifesta in actiunile oricaruia dintre noi:sot-sotie(familia),baiat-fata(prietenie),parinti-copii(cadrul familial),sora-frate(legaturi de viata),om-la alt om(sociabilitate),om-Dumnezeu(devotiune);ce vreau sa spun de fapt e ca mai presus de ce detine sau are si cum arata,un om, se afla dragostea. Singurul lucru pe care il putem face perfect este sa iubim pur si simplu fara a cere nimic in schimb.Daca gustam din fructul ei savoarea ce ne surprinde va aduce esenta vietii iar trairea in egoism va dispare. Poate va intrebati unde se gaseste o dragoste ca aceasta dar eu va spun ca nu e departe de fiecare din noi;ea isi are izvorul in Dumnezeu mergeti acolo si veti avea “paharul plin de da peste el”Dragostea este Dumnezeu si cand multe ne sunt neclare ea ne umple inima de pace, liniste si implinire.

  2. Fiecare om care vede ca ceva nu merge bine, dar se complace in acel stadiu, devine un fel de leguma morala. Lucrurile stau asa… si eu nu pot sa fac nimic. Cam asta e mentalitatea.Si inca ceva, oamenii care fac sacrificii si persevereaza in ceea ce fac si nu renunta nici cand se pare ca nu mai e nimic de facut, au castig de cauza. Cred in fiecare om care poate sa faca diferenta. Pentru ca exista speranta… si speranta e fiecare dintre noi.Invatand ce inseamna sa iubim devenimdin nou oameni,cautand ce e mai frumos in oameni vom redescoperi valorile vietii,acordand dragoste in loc de ura vom face ca imparatia lui D-zeu sa inceapa de aici.Si un lucru foarte important cu cat intelegem dragostea ce ni se acoda pe atat o vom arata relationand cu cei din jur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.