08 Mai

0
40

” Arata-ti bunatatea Ta cea minunata, Tu care scapi pe cei ce cauta adapost, si-i izbavesti de potrivnicii lor, prin dreapta Ta!” Psalmul 17:7

Ati fost vreodata nevoiti sa conduceti în spatele unui vehicul care se deplasa foarte încet, fara a avea posibilitatea de a-l depasi ? Acest fapt poate fi o experienta deosebit de frustranta, mai ales atunci când esti în întârzâiere fata de timpul cânt trebuie sa ajungi la destinatie. .

Dupa ce a condus automobilul sau cu peste 120 km la ora pe o autostrada, un director care se grabea sa ajunga la o întâlnire importanta ce urma sa aiba loc într-o localitate situata în afara drumului principal, si-a continuat drumul pe o sosea secundara. Atunci însa când s-a înscris pe acest drum, chiar în fata lui , de la o statie de betoane a iesit si s-a înscris în trafic, o betoniera. Pentru ca drumul era în panta si foarte îngust, directorul grabit, a trebuit sa ramâna în spatele betonierei, conducând cu mai putin de 20 de km la ora. Uneori mergea asa de încet, încât directorului i se parea ca betoniera stationeaza. De aceea pentru a vedea daca aceasta se misca, a început sa-i urmareasca foarte atent rotile.

Dupa acel timp, care i s-a parut o vesnicie, directorul a gasit un loc pe unde a reusit sa depaseasca betoniera. Fiind aproape gata sa explodeze de furie, când a ajuns în dreptul cabinei soferului betonierei, acesta si-a coborât geamul din dreapta, pregatit sa-i adreseze acestuia o multime de cuvinte de batjocora.

Când s-a uitat însa spre cabina, a vazut atârnând de parbriz o figurina din desenele animate care zâmbea si-i facea cu mâna. Uitându-se si la chipul soferului betonierei, a observat ca si acesta avea o fata zâmbitoare. Aceasta situatie, l-a facut pe directorul furios sa-si schimbe pe loc intentiile si fara sa mai rosteasca vreun cuvânt de batjocora si-a continuat drumul zâmbind.

Mai mult decât atât; din acea zi , oridecâteori trecea pe acelasi drum , el cauta sa vada daca nu cumva întâlneste aceeasi betoniera galbena, pentru a-l saluta pe soferul care i-a raspuns cu atâta afectiune.

Esti pregatit sa întâmpini astazi cu un zâmbet o persoana care ti-a provocat o nemultumire? Procedând astfel, calatoria vietii tale si a celui ce ti-a gresit, nu va mai fi la fel.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; îti multumesc ca nu-mi faci dupa pacatele mele sinu ma pedepsesti dupa faradelegile mele. Pentru ca ma primesti cu bunavointa, ajuta-ma sa pot exprima pentru toti cei ce mi-au gresit, aceeasi dragoste. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.