08 Iunie -ÎNNOIREA MINTIII

0
30

“Să vă înnoiți în duhul minții voastre” (Efeseni 4:23)

Când vinzi o casă, te simți bine când scapi de unele dintre lucrurile pe care le-ai strâns. Te întrebi de ce ai trăit atâta vreme cu această povară. La fel este și cu dezordinea mentală și emoțională.

Jon Gordon spune: “Ne umplem mințile cu gânduri care ne trag înapoi, cu obiceiuri care ne limitează, cu distrageri ale atenției care ne fac să deraiem, cu persoane negativiste care ne secătuiesc, cu teama ce ne paralizează, cu cei ce ne fură timpul și care ne sabotează productivitatea. Irosim atâta timp și energie pe lucruri ce nu contează ““ nu reușim să ne concentrăm asupra lucrurilor care au într-adevăr importanță. Ne umplem cu atât de multe lucruri care generează energie negativă și nu mai e loc pentru energie pozitivă în viețile noastre”. Pavel scrie: “să vă dezbrăcați de omul cel vechi “¦ să vă înnoiți în duhul minții voastre” (v. 22-23).

Lucrurile inutile de care trebuie să scapi includ: ideea că ești singur, încercarea de a fi pe placul tuturor, sentimentul nesiguranței, auto-criticarea, nevoia ca toată lumea să te placă, tendința de a trage concluzii negative înainte de a cunoaște faptele, convingerea că ai mereu dreptate, readucerea aminte a tuturor momentelor în care ai eșuat, dorința de a ști cum se vor rezolva lucrurile, nevoia de a deține toate răspunsurile, îngrijorarea că dacă renunți la toate lucrurile cu încărcătură afectivă îti vei pierde amintirile, teama că nu ești destul de bogat, destul de bun sau destul de deștept, faptul de a te înconjura de oameni care îsi aduc aminte de vremurile rele, nu de cele bune, comparațiile care îți consuma energia, concepția că viata este ca un film, concepția că vremurile cele mai frumoase s-au dus, așteptarea continua a momentului potrivit, teama că vei părea nebun, concentrarea asupra rolurilor negative”¦ și orice altceva care nu vrei să fie transmis și copiilor tăi.

Cum poți scăpa de gunoi? “Să vă înnoiți în duhul minții voastre .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.