08 Iunie – FII O MIREASMĂ PI ĂCUTĂ!

0
46

“Ca tămâia să fie rugăciunea mea înaintea Ta” (Psalmul 141:2)

Arca lui Noe reprezintă o imagine a bisericii tale. Nu era un vas din seria de lux; îți poți imagina cum e să petreci un an cu toate acele animale având o singură fereastră? Dar Noe a avut numai două variante ““ mirosul sau furtuna. Care este relevanta acestui fapt?

Nu există biserici perfecte! Mai mult, dacă ai găsi o biserică perfectă și te-ai alătura ei, ai strica-o! Tuturor ne place sa vorbim de puterea bisericii Noului Testament, dar cum rămâne cu problemele ei? Ei aveau fățarnici. Iți aduci aminte de Anania și de Safira? Ei au avut parte de scandaluri financiare (Faptele Apostolilor 5).

Au avut divergențe doctrinare care aproape că au scindat biserica în două (Faptele Apostolilor 15). Au avut probleme morale. Era un bărbat care aparținea bisericii din Corint și avea relații intime cu mama lui vitregă (1 Corinteni 5).

Așadar, ce faci când în biserica ta miroase urât?

Mai întâi, nu răspândi vorba. “Mai pe sus de toate, să aveți o dragoste ferbinte unii pentru alții, căci dragostea acopere o sumedenie de păcate” (1 Petru 4:8).

În al doilea rând, lucrează pentru împăcare. “Chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșală, voi, care sunteți duhovnicești, să-l ridicați cu duhul blândeței” (Galateni 6:1).

În al treilea rând, fii o mireasmă plăcută. Când lumânările din cort erau stinse în fiecare seară, ele lăsau un miros urât, așa că Dumnezeu i-a poruncit lui Moise să ardă tămâie. Nu te descuraja când “trupul se comportă firesc”. Și nu fii parte a problemei prin imaturitate; ci fii parte a soluției. Psalmistul a spus: “Ca tămâia să fie rugăciunea mea înaintea Ta”. Când apar probleme în biserica ta, trebuie să te rogi, să umbli conform Cuvântului lui Dumnezeu și să crezi că El va scoate la iveală binele din această situație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.