07 Iunie -CUNOASTE-țI DARURILE SPIRITUALE

0
35

“Toate aceste lucruri le face unul și același Duh” (1 Corinleni 12:11]

După ce enumeră diferite daruri spirituale, Pavel scrie: “toate aceste lucruri le face unul și același Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voiește”. Poate spui: “de unde știu eu care e darul meu spiritual?”

Un învățător biblic răspunde: “Dacă umblu, trăiesc și sunt umplut de Duhul, nu este foarte important să înțeleg care e definiția darului meu. Nu e o chestiune academică; e o chestiune de a te pleca pe genunchi și de a-l cere Duhului lui Dumnezeu să-ti domine și să-ți controleze viața. Când te pui la dispoziția Lui, Duhul lui Dumnezeu lucrează prin tine și acesta va fi domeniul tău de lucrare.

Deci cel mai bun mod de a cunoaște domeniul pentru care ai un dar nu este să-ți dai seama care este el și apoi să acționezi, ci să umbli in Duhul și apoi să privești în urmă și să spui: “Deci asta fac eu”. Când eram la liceu, o doamnă a dorit să-mi facă portretul. Imi amintesc că ținea o paletă în mână. Pe paletă avea câteva culori de bază pe care le-a stors din niște tuburi.

Apoi a început să amestece toate acele culori laolaltă. A fost uimitor să văd diferitele combinații care au rezultat din acele culori de bază. În cele din urmă, a început să picteze cu ele pe pânză. Exact așa funcționează darurile spirituale. Duhul Sfânt are o paletă. Pe ea se află câteva daruri de bază. Acestea sunt darurile enumerate în Scriptură. Când sunt date oamenilor, ele formează o combinație, dar ficare se evidențiază în folosul altuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.