08 Iulie-PATRU TIPURI DE DĂRNICIE

0
52

“losif a deschis toate locurile cu provizii și a vândut grâu Egiptenilor” (Geneza 41:56)

Dărnicia din hambar. Dumnezeu l-a folosit pe losif să hrănească popoarele pe vremea unei perioade de foamete. Când înțelepții lui Faraon nu i-au putut interpreta visul, losif a reușit. De fapt, el i-a oferit lui Faraon un plan prin care nu-i hrănea doar pe egipteni în timpul celor șapte ani de foamete, ci și pe alte popoare, făcându-l pe Faraon să devină mai bogat.

Când îl slujești pe Dumnezeu, El îți poate da informații despre viitor. El poate să-ți dea nu numai înțelepciune ca să supraviețuiești, ci și să înflorești în perioadă de recesiune! Călătoria lui losif spre tronul Egiptului a inclus ani de amânare, răsturnări de situație și descurajare.

El a experimentat trădare din partea familiei lui, ispitire și defăimare din partea soției stăpânului său, închisoare pe nedrept, ani de așteptare ca Dumnezeu să-și împlinească promisiunea de a-l face lider. Dar el nu s-a îndoit niciodată de Dumnezeu. Și nici tu nu trebuie să te îndoiești!

Dacă Dumnezeu poate face dintr-un fost condamnat prim-ministrul Egiptului, nici un obstacol și nici un’dușman nu-L poate împiedica să-Și împlinească promisiunea față de tine. Așadar, dacă ești o persoană care dăruiește din pungă, “Uită-te cu băgare de seamă la căile tale” și începe să-I dai lui Dumnezeu primul loc în finanțele tale. Dacă ești o persoană care dăruiește din rezerve, “nu te teme”, dăruiește și Dumnezeu îți va da înapoi.

Dacă dăruiești din coș, pune ce ai în mâinile lui Dumnezeu și privește cum El înmulțește. Dacă ești o persoană care dăruiește din hambar, cu o inimă care tânjește să împlinească nevoile unei lumi aflate în suferință, nimic din ce vor face dușmanii tăi nu te va putea opri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.