08 FEBRUARIE – Ocrotirea Pruncului

0
41


– “”¦Irod”¦ le-a zis: «Duceți-vă de cercetați cu deamănuntul despre Prunc”¦ dați-mi și mie de știre, ca să vin și eu să mă închin Lui.»
” Matei 2.7-8 –

Mesia ““ Cel născut Împărat ““ a sosit, dar poporul iudeu nu a vrut să-L primească, nu L-a cunoscut, pentru că El a venit într-o stare umilă, ca cel mai sărac om, iar ei așteptau un Mesia care să vină cu glorie și putere. În loc ca Isus să fie întâmpinat de popor și de împărat, venirea Sa i-a tulburat. În schimb, niște păgâni s-au dus să cerceteze, să-L caute și să i se închine.

Se pare că cel mai tulburat era Irod. În spatele său stătea satan care veghea cu viclenie să omoare Pruncul, Cel născut Împărat. Sub inspirația satanică, Irod a trimis pe magi la Betleem să facă cercetări amănunțite despre Prunc. Apoi, sub aceeași inspirație, Irod a mințit cu nerușinare: “vin și eu să mă închin Lui.”

Însă deasupra tuturor lucrurilor și evenimentelor stă tot timpul Dumnezeu, care a vegheat ca Fiul Său să fie ocrotit de ticăloșia acelui împărat tulburat de cursul evenimentelor. Magii au fost înștiințați de Dumnezeu în vis să nu mai meargă pe la Irod. Însă ura acestuia a fost mare: “s-a mâniat foarte tare și a trimis să omoare pe toți pruncii de parte bărbătească de la doi ani în jos.” Însă Pruncul și părinții, prin grija lui Dumnezeu, erau departe de acel loc al urii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.