08 Decembrie – ATITUDINI Șl OPORTUNITĂțI

0
51

“Tot ce este drept”¦ aceea să vă însuflețească” (Filipeni 4:8)

Nu oamenii și circumstanțele sunt cele care îți determină atitudinea, ci tu! Pentru a câștiga în viață, trebuie să înveți să te concentrezi asupra oportunităților, nu asupra drepturilor pe care le ai.

Pavel a scris din celula închisorii: “tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună, și orice laudă, aceea să vă însuflețească”.

În mod limpede, circumstanțele l-au făcut prizonier pe Pavel, dar nu l-au putut face să se simtă legat. Una dintre cele mai mari cauze ale nemulțumirii este lupta noastră continuă de “a ne asigura drepturile”. Simți că ai fost nedreptățit? ți se pare că nu ai primit plata corectă? Asta pentru că trăiești într-o lume imperfectă. Și atâta vreme cât ești aici, nu vei avea parte de vremuri în care tot ceea ce faci își primește o dreaptă răsplătire.

Așa că te afli în fața unei decizii: îți vei cheltui timpul și energia pe ceea ce ar fi trebuit să fie sau vei trece peste și te vei concentra asupra a ceea ce poate fi? Chiar și când dreptatea și adevărul sunt de partea ta, nu vei putea niciodată să îndrepți răul care ți s-a făcut. Dar la sfârșit, Dumnezeu o va face, așa că lasă totul în mâinile Lui.

“Lupta continuă pentru drepturile tale” nu face decât să te umple de mânie și de resentimente, deoarece aceste emoții distrugătoare îți epuizează energia și te fac negativist. Și în plus de asta, când te concentrezi asupra drepturilor tale, de obicei privești înapoi. Nu poți face progrese când te uiți în direcția greșită! Doar când te concentrezi asupra direcției corecte vei merge în direcția corectă. Asta nu înseamnă că nu vei experimenta suferință, ci că alegi să ierți și să reglezi ceea ce poți controla: atitudinile și oportunitățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.