08 August

0
38

“Iata ” , a zis el, ce voi face : ” îmi voi strica grânarele , si voi zidi altele mai mari ; acolo voi strânge toate rodurile si toate bunatatile mele; si voi zice sufletului meu : ” Suflete, ai multe bunatati strânse pentru multi ani ; odihneste-te , manânca , bea si veseleste-te!” Luca 12:18-19

Într-un ziar a fost prezentat cazul unei familii bogate din St.Paul, Minnesota, care pentru a-si procura lucrurile pe care si le dorea, a angajat un hot din magazine. Potrivit articolului, anumiti membri ai acestei familii ar fi dat hotului o lista cu lucrurile pe care acesta urma sa le fure din magazin.

Pe acesta lista erau incluse hane “Armani” si obiecte din cristal Baccarat. Hotul trebuia sa mearga la cel mai mare magazin din oras , sa intre înauntru prin efractie, sa ia lucrurile indicate si sa le aduca familiei bogate în schimbul unei sume modice.

Când hotul a fost prins si întrega afacere a fost dezvaluita public, s-a descoperit ca cei implicati în acest jaf erau : sotul, un dentist foarte cunoscut, împreuna cu sotia si cei doi copii ai lor. Copii acestei familii erau : unul un jucator de fotbal profesionist iar celalat , jurist.

Toti cei ce au auzit ca aceasta familie cu mari resurse financiare si cu o asa pozitie în societate a fost implicata în asa lucruri murdare, au etichetat actiunile lor folosind un singur cuvânt :”nebunie!”

În mijlocul acestei lumi, falsele bogatii rivalizeaza cu adevaratele comori. Falsele bogatii sunt pe pamânt, pe când adevaratele comori sunt în ceruri. Primele pot fi afectate de rugina sau însusite de hoti, pe când celelalte sunt pastrate intacte de însusi Dumnezeu. Pe primele nu le putem lua cu noi în vesnicie, pe când de celelalte ne vom bucura întreaga eternitate. Primele sunt trecatoare pe când celelate sunt vesnice.

De care dintre aceste valori ti-ai legat inima ?

Rug. Doamne Dumnezeule ; da-mi întelepciune sa aleg ceea ce are pret înaintea Ta si sa ma îmbogatesc fata de cer . Amin


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.